Red Flames U17 rechten de rug en hakken Noord-Ierland in de pan

Red Flames U17 rechten de rug en hakken Noord-Ierland in de pan
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U17 weten waar ze zich volgend seizoen mogen aan verwachten richting het EK. De eerste kwalificatieronde is alvast volop bezig. Na de nederlaag tegen Hongarije was het van moeten tegen Noord-Ierland.

De loting voor de eerste ronde bracht Hongarije, Engeland en Noord-Ierland op het pad van de Flames U17. In hun groep de top-3 halen en de lichting U17 mag zich in de tweede ronde proberen te plaatsen voor het EK.

Bij een vierde plek wacht degradatie naar de B-reeksen, dus is het zaak om toch in de top-3 te proberen blijven. Het minitoernooi vindt plaats in Hongarije, waar zaterdag werd verloren met het kleinste verschil van het thuisland.

En dus was het tegen Noord-Ierland alle hens aan dek. Een nederlaag en de Flames zouden haast zeker degraderen naar de B-reeks. Zover zou het echter niet komen. Oona Careel opende op het halfuur de score voor de Belgen.

Topper tegen Engeland

Ook na de rust wist ze nog een keertje te scoren, terwijl de ingevallen Lola Vanluyten ook twee keer wist te scoren - waarvan eentje vanop de stip. Door de 4-0 zege zijn de Flames quasi zeker van de volgende ronde in de A-reeks.

Op vrijdag is er dan de topper tegen Engeland. Die wonnen met liefst 8-0 van Hongarije, nadat ze eerder al met 6-0 wonnen van Noord-Ierland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws