WK vrouwenvoetbal in 2027 in België? Pittige concurrent bevestigt bid

WK vrouwenvoetbal in 2027 in België? Pittige concurrent bevestigt bid
Foto: © photonews

Minister Ben Weyts gaf anderhalf jaar geleden voor het eerst aan het WK 2027 naar Vlaanderen te willen halen. Het bid is ondertussen geofficialiseerd. En dat heeft een ferme concurrent ondertussen ook gedaan.

De Red Flames groeien aan populariteit en motiveren veel jongen meisjes om beginnen te voetballen. Daarom wil Ben Weyts proberen het WK vrouwenvoetbal naar Vlaanderen te halen. België bracht samen met Nederland en Duitsland een bid binnen voor het WK 2027.

Er zijn officieel drie concurrenten. Brazilië, Zuid-Afrika en VS/Mexico zijn de drie concurrenten voor de Lage Landen en Duitsland. Een paar weken geleden werd het plan van België, Nederland en Duitsland al gelanceerd. 

Brazilië gaat er vol voor 

Nu hebben ook de Brazilianen hun bid officieel ingediend en voorgesteld. Dat deden ze afgelopen weekend rondom de finale van de Copa Libertadores. Het WK vrouwenvoetbal vond nog nooit plaats in Zuid-Amerika. Komt daar in 2027 verandering in? 

In het voorjaar van 2024 valt de beslissing. Het vorige WK werd georganiseerd in Australië en Nieuw-Zeeland, het WK 2026 bij de mannen is in de VS, Canada en Mexico. Of dat gaat meespelen naar de vrouwen toe? Dat zal moeten blijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws