Team USA maakt van nieuwe bondscoach best-betaalde vrouw

Team USA maakt van nieuwe bondscoach best-betaalde vrouw

Emma Hayes is een echt icoon in het vrouwenvoetbal. Al heel lang staat ze aan het roer van Chelsesa. Maar daar komt nu wel stilaan een einde aan, want er komt een heel nieuwe uitdaging aan voor de 47-jarige Britse. En dat gaat haar heel wat opleveren.

Zoals we enkele dagen geleden al aangaven: de Britse Emma Hayes wordt bondscoach van de vrouwen van de Verenigde Staten. Ze wordt zo de tiende hoofdcoach aan het hoofd van Team USA, al gaat ze eerst nog het seizoen afmaken bij Chelsea.

Daarna moet ze de Amerikanen proberen aan Olympisch Goud te helpen in Frankrijk. Meteen een eerste grote test voor Hayes als hoofdcoach bij de Amerikanen, na elf jaar actief te zijn voor Chelsea.

1,6 miljoen dollar

In 2021 werd ze verkozen tot beste coach van de wereld, door haar nieuwe job zal ze nu ook de bestbetaalde coach ter wereld worden. Onder het motto van gelijkheid gaat ze evenveel verdienen als de bondscoach bij de mannen in de Verenigde Staten, Gregg Berhalter.

En dus gaat het over een fikse som. Liefst 1,6 miljoen dollar per jaar, omgerekend bijna 1,5 miljoen euro en fiks meer dan alle andere vrouwelijke coaches in het voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws