Bondscoach schuwt harde woorden niet: "Manipulatief en hartstikke irritant"

Bondscoach schuwt harde woorden niet: "Manipulatief en hartstikke irritant"
Foto: © photonews

Sarina Wiegman is een van de meest succesvolle coaches van de laatste jaren in het vrouwenvoetbal. Zowel met Nederland als met Engeland pakte ze een Europese titel. Ze ziet wel verschillen tussen beide landen.

Volgens Sarina Wiegman is er nog een ferm verschil tussen hoe er naar vrouwenvoetbal wordt gekeken in Engeland en Nederland. Nederland zou daarbij strenger zijn als het gaat over discussies over de kwaliteit van de sport.

"In Nederland is die discussie er meer dan in Engeland. Discussies die we niet hebben over tennis of schaatsen", aldus Wiegman in duidelijke bewoordingen in De Volkskrant daarover. "En het niveau is nochtans enorm ontwikkeld."

Denigrerend

"Het is met sprongen vooruitgegaan en het is echt topsport. Ook in het mannenvoetbal worden fouten en blunders gemaakt. En dan hoort dat bij het spel. Bij de vrouwen wordt ermee gelachen. En dan wordt het denigrerend. Dat is enorm manipulatief en hartstikke irritant", is de Nederlandse bondscoach van The Three Lionesses zeer streng.

De komende weken probeert ze met Engeland onder meer Nederland de loef af te steken in aanloop naar mogelijke groepswinst in de Nations League. Ook de Belgian Red Flames maken nog kans in dezelfde groep. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties