Nations League: Spanje en Frankrijk mogen ticket voor finale boeken, Duitsland doet prima zaak

Nations League: Spanje en Frankrijk mogen ticket voor finale boeken, Duitsland doet prima zaak
Foto: © photonews

In de Nations League konden de Belgian Red Flames opnieuw een puntje pakken tegen Schotland. Maar er was natuurlijk nog veel meer te beleven. Wat gebeurde er in de andere groepen? We brengen u hier graag het overzicht.

In groep 1 staan de Red Flames met 8 op 15 nog steeds tussen de mensen. Engeland won met 3-2 van Nederland, waardoor die beide ploegen nu 9 punten hebben. Op doelsaldo staat Nederland voorlopig wel nog op kop. 

En de drie andere groepen?

In groep 2 blijft Frankrijk op kop in de groep. Het won met 3-0 van Oostenrijk, met doelpunten van Henry, Le Sommer en Katoto. Daardoor zijn de Fransen ook meteen zeker van eindwinst en de finale in de Nations League. Noorwegen klopte Portugal met 4-0 en staat nu derde, Portugal moet vrezen voor degradatie.

Groep 3 blijft na een 3-0 zege van Duitsland tegen Denemarken een strijd tussen ... Denemarken (12 op 15) en Duitsland (12 op 15). IJsland won met 1-2 bij Wales en is nu zeker van de derde plaats, Wales degradeert. Voor IJsland scoorde Zomers van OH Leuven de 0-2.

Wereldkampioen Spanje is dan weer zeker van eindwinst in groep 4. Het verloor weliswaar met 2-3 van Italië, maar door de zege van Zwitserland tegen Zweden blijft de kloof vijf punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties