Overzicht Nations League: deze vier landen trekken naar de finales

Overzicht Nations League: deze vier landen trekken naar de finales
Foto: © photonews

In de Nations League konden de Belgian Red Flames niet stunten tegen Nederland. Maar er was natuurlijk nog veel meer te beleven. Wat gebeurde er in de andere groepen? We brengen u hier graag het overzicht.

In groep 1 werd het een absoluut prangertje, waarbij zowel Nederland als Engeland meermaals op weg waren naar de groepswinst. De Engelsen haalden het uiteindelijk met 0-6 van Schotland, een thuiszege van de Nederlanders met 4-0 was daardoor maar nipt voldoende om de groepswinst te pakken.

In groep 2 was Frankrijk al zeker van groepswinst. Op bezoek bij Portugal hebben ze met 0-1 weten te winnen dankzij een doelpunt van Geyoro in blessuretijd. Oostenrijk klopte Noorwegen met 2-1 en wordt zo tweede in de groep. De Noren moeten barrages spelen, Portugal degradeert.

Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje naar de finale van de Nations League

Drama en suspens in groep 3. Duitsland raakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Wales en dus kon Denemarken in eigen huis profiteren tegen IJsland. Winst en de groepswinst was binnen, maar zover kwam het niet. De IJslanders wonnen met 0-1, Dilja Zomers van OH Leuven speelde de hele wedstrijd mee.

Wereldkampioen Spanje was al zeker van eindwinst in groep 4. Tegen Zweden zorgde het nog eens voor spektakel en won het met 5-3, terwijl Italië met 3-0 won van Zwitserland en zo de tweede plek pakte in de groep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties