Hoopvolle loting: Red Flames U19 kennen hun tegenstanders op weg naar EK 2024

Hoopvolle loting: Red Flames U19 kennen hun tegenstanders op weg naar EK 2024
Foto: © Robert Absolonne Lardot

De Belgian Red Flames U19 hebben zich vorige maand weten te plaatsen voor de tweede ronde in de A-League met oog op het EK 2024. Nu kennen ze ook hun tegenstanders op weg naar dat EK in Litouwen.

Ierland, Nederland en de Far Oer zaten in de groep van de jonge Flames in de eerste kwalificatieronde en daarin werden de Belgian Red Flames uiteindelijk tweede na de Oranje Leeuwinnen. En dus was het afwachten wat het zou worden in de loting voor de tweede kwalificatieronde.

En die loting lijkt mee te vallen. Met Servië krijgen ze een op papier iet of wat haalbare tegenstander uit de reekshoofdenpot - onder meer Spanje, Engeland, Frankrijk, Nederland en Duitsland waren ook mogelijk en zeker op papier lastiger.

Verder werden ook Slowakije en Wit-Rusland aan de Belgen gekoppeld, ook dat lijkt mee te vallen. Dromen van het EK in Litouwen mag dus zeker voor de jonge Flames, die vorig jaar nog het EK in eigen land mochten spelen.

In aanloop naar het voorjaar 2024 werden in december alvast twee oefenwedstrijden gespeeld in Midden-Amerika. Daar werd met 2-1 gewonnen van Mexico en met 3-1 verloren van Brazilië in twee prestigieuze oefenwedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws