WK vrouwenvoetbal in 2027 in België? Belangrijke maand op komst, goed nieuws over stadion

WK vrouwenvoetbal in 2027 in België? Belangrijke maand op komst, goed nieuws over stadion
Foto: © photonews

Minister Ben Weyts gaf een dik jaar geleden aan het WK 2027 naar Vlaanderen te willen halen. Het bid is ondertussen geofficialiseerd. Al zijn er dus ook concurrenten. Een ferme opsteker is er nu alvast gekomen.

De Red Flames groeien aan populariteit en motiveren veel jongen meisjes om beginnen te voetballen. Daarom wil Ben Weyts proberen het WK vrouwenvoetbal naar Vlaanderen te halen. België bracht samen met Nederland en Duitsland een bid binnen voor het WK 2027.

Brazilië en VS/Mexico zijn de twee concurrenten voor de Lage Landen en Duitsland. Ondertussen is de campagne om het WK naar ons land te halen officieel begonnen. Deze maand komt de FIFA langs in België om de stadions te bekijken.

Dan wordt de Ghelamco Arena, de Cegeka-Arena en het Lotto Park alvast bekeken door de bevoegde diensten. In Charleroi kunnen ze voorlopig nog niet gaan kijken, al is er ook op dat vlak ondertussen goed nieuws.

Sporting Charleroi heeft namelijk groen licht gekregen om te starten met de bouw van de ZebrArena, een stadion voor 20.000 toeschouwers. De ZebrArena wordt gebouwd op een oude industriële site in Marchienne-au-Pont en zal een transparant dak hebben en moet er in 2025 of 2026 staan - ruim op tijd voor het EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties