Spanje maatje te groot voor Nederland in Nations League, goede zaken voor Zweden en Noorwegen

Spanje maatje te groot voor Nederland in Nations League, goede zaken voor Zweden en Noorwegen
Foto: © photonews

In de Nations League hebben de Belgian Red Flames een prima zaak gedaan in de barrages in de strijd om degradatie te vermijden. Maar er waren natuurlijk nog heel wat andere duels waarin er op het scherpst van de snee werd gespeeld.

In de barrages waren er naast het duel tussen de Belgen en Hongarije nog drie andere pittige duels. In twee daarvan was het team dat uit de A-League kwam net als de Red Flames al bijna zeker van een verlengd verblijf op het hoogste niveau.

Noorwegen won met 0-3 op bezoek bij Kroatië, met onder meer een doelpunt van de onvermijdelijke Hegerberg en eentje van de al even onvermijdelijke Graham Hansen. Zweden van zijn kant won zelfs met 0-5 op bezoek bij Bosnië-Herzegovina. Enkel IJsland heeft nog werk aan de winkel, want zij kwamen in Servië niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Spanje - Frankrijk de ultieme finale van de Nations League

Ondertussen stonden op woensdag ook de finales in de Nations League op het programma. Spanje won daarin overtuigend met 3-0 van Nederland, terwijl Frankrijk het in eigen huis haalde met 2-1 van Duitsland. De finale en de bronzen finale worden op woensdag gespeeld, dan weten we wie de eerste editie van de Nations League bij de vrouwen op zijn naam mag schrijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties