Ives Serneels heeft een grote droom: "Zou schitterend zijn als ik daar ook nog deel van kan uitmaken"

Ives Serneels heeft een grote droom: "Zou schitterend zijn als ik daar ook nog deel van kan uitmaken"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wisten zich te handhaven in de A-League van de Nations League. Dinsdag kennen ze hun tegenstanders op weg naar het EK 2025. Maar er is natuurlijk nog een grote(re) droom die om de hoek loert.

De Belgian Red Flames wisten zich te plaatsen voor de volgende editie van de Nations League. In de barrages ging Hongarije makkelijk voor de bijl: 1-5 in Hongarije, 5-1 aan Den Dreef in Leuven. Ives Serneels vierde ondertussen zijn 150e en 151e cap bij de nationale ploeg.

Vanuit de A-League - de loting voor de EK-kwalificatie is op dinsdag - van de Nations League willen de Flames zich plaatsen voor het EK 2025 in Zwitserland: "Op korte termijn is het doel heel duidelijk: het jaar 2024 staat in teken van de kwalificatie voor het volgende EK", aldus Serneels tegen Sporza.

Het WK 2027 binnenhalen is de ultieme droom voor Ives Serneels

Maar de bondscoach kijkt ook al vooruit naar het WK 2027. Dat zou mogelijk in België, Nederland en Duitsland kunnen worden georganiseerd. Het zou ook meteen het eerste WK voor de Flames zijn. "Als ik mag dromen, hoop ik dat we met de federatie - die hier keihard voor aan het werken is - het WK ook nog naar België kunnen halen. Het zou ook schitterend zijn als ik daar nog deel van zou kunnen uitmaken."

"We hebben vorig jaar al het EK U19 in eigen land gespeeld ... Dat zijn zaken waar ik tien jaar geleden niet van durfde te dromen. Het toont aan dat we als federatie ons best hebben gedaan om het vrouwenvoetbal op de kaart te zetten. Dat is een werk van vele handen geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties