Domper: bondscoach Ives Serneels moet EK-kwalificatie missen door ziekte

Domper: bondscoach Ives Serneels moet EK-kwalificatie missen door ziekte
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames beginnen in april aan hun nieuwe campagne in de Nations League, meteen ook belangrijk als kwalificatiemodel voor het EK 2025 in Zwitserland. Op de eerste speeldagen is het meteen van moeten.

Op 5 april openen de Belgian Red Flames thuis tegen wereldkampioen Spanje, vier dagen later is er een wedstrijd op bezoek in Denemarken. Meteen twee zeer belangrijke duels in de strijd om de top-2 in de groep en eventuele rechtstreekse kwalificatie.

Bondscoach Ives Serneels heeft ondertussen de 23 namen bekendgemaakt die er tegen Denemarken en Spanje bij zullen zijn. Zelf zal hij er mogelijk echter niet bij zijn tegen de Denen en de Spanjaarden, zo is inmiddels duidelijk geworden.

Assistent neemt over tegen Denemarken en Spanje

Assistent-coach Kris Van Der Haegen zal de taken van Serneels tijdens de wedstrijd overnemen, samen met U23-coach Thomas Jansen.

De bondscoach is geveld door long-covid en moet de eerste twee wedstrijden dus aan zich voorbij laten gaan. Mogelijk zal hij er tegen de volgende wedstrijden wel opnieuw bij zijn.

Het was de Belgische voetbalbond dat het nieuws officieel wist te bevestigen op woensdagnamiddag. We willen Ives Serneels bij deze veel beterschap wensen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties