Jassina Blom scoort - wat deden de andere Flames in het buitenland dit weekend?

Jassina Blom scoort - wat deden de andere Flames in het buitenland dit weekend?
Foto: © photonews

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan in de fase van de waarheid aan het komen. En daarbij komen ook steeds meer Belgen in het buitenland in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Ook op dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er namelijk opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams. Een overzicht:

Spanje

Jassina Blom speelde met Tenerife in eigen huis tegen Sevilla. De Belgische speelde 52 minuten mee en scoorde de 4-0 op slag van rusten. De wedstrijd eindigde uiteindelijk zelfs in 5-0.

Frankrijk

In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus als keepster met Dijon tegen Guingamp. Het werd een belangrijke 2-0 thuiszege, een nieuwe clean sheet voor de Red Flame. Het Le Havre van Silke Demeyere (niet in de selectie) verloor dan weer met 0-2 in eigen huis tegen Stade de Reims.

Nederland

Opnieuw competitievoetbal in Nederland. Chloé Vande Velde zag haar wedstrijd met ADO Den Haag uitgesteld worden tot 14 april. Belgenlegioen Fortuna Sittard speelde én won overtuigend, met dank aan een nieuwe absolute show van Tessa Wullaert.

Italië

Sassuolo eindigde vierde in de Serie A en mocht zo spelen in play-off 1. Philtjens speelde de hele match, Kassie Missipo werd een kwartier voor tijd gewisseld. Bij Roma werd met 3-0 verloren.

Duitsland

Jill Janssens won met Hoffenheim met 2-4 bij Freiburg. De Red Flame begon in de basis en werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Schotland

Het Rangers van Michelle Colson trok als leider met 60 op 66 de play-offs in, maar verloor vorige week. Dit weekend werd met 4-1 gewonnen van Partick Thistle in de SWPL Cup. Een prijsje voor Colson zo, die wel geen minuut meespeelde.

Engeland

In Engeland was het dit weekend tijd voor bekervoetbal met de kwartfinales van de FA Cup.  Amber Tysiak speelde met West Ham United tegen Chelsea de hele match en verloor met 0-2. 

Het Everton van Justine Vanhaevermaet speelde 0-0 gelijk tegen het Liverpool van Yana Daniëls. Vanhaevermaet speelde de hele match, Daniëls viel op het uur in. Leicester City (Cayman 90 minuten) verloor met Leicester City met 2-3 van Brighton & Hove Albion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties