Flames U19 beginnen met belangrijke zege aan EK-kwalificatie

Flames U19 beginnen met belangrijke zege aan EK-kwalificatie
Foto: © Robert Absolonne Lardot

De Belgian Red Flames U19 wisten zich eind vorig jaar te plaatsen voor de tweede ronde in de A-League met oog op het EK 2024. De tegenstanders op weg naar dat EK in Litouwen waren van een haalbare soort en dus is het deze week uitkijken naar wat de Flames vermogen.

Met Servië krijgen ze een op papier iet of wat haalbare tegenstander uit de reekshoofdenpot - onder meer Spanje, Engeland, Frankrijk, Nederland en Duitsland waren ook mogelijk en zeker op papier lastiger. Verder werden ook Slowakije en Wit-Rusland aan de Belgen gekoppeld.

Dromen van het EK in Litouwen mag dus zeker voor de jonge Flames, die vorig jaar nog het EK in eigen land mochten spelen en dus graag opnieuw naar de eindstrijd willen. Op speeldag 1 werd alvast gespeeld tegen Wit-Rusland.

Dat leverde meteen een duidelijke zege op, want de Wit-Russen gingen in Stara Pazova in Servië meteen met 3-0 onderuit. Na een kwartier had Saar Janssen de Belgian Red Flames U19 al op voorsprong weten te brengen.

Zaterdag en dinsdag vol aan de bak tegen Slowakije en Servië

Dankzij Reynders gingen we naar een 2-0 bij de rust, meteen na de koffie wist Zang Bikoula de boeken helemaal dicht te doen. Door de 3-0 zege staan de Flames er na de eerste speeldag alvast heel goed voor in hun groep.

Slowakije en Servië speelden namelijk 2-2 gelijk. Zaterdag spelen de Flames tegen Slowakije al om 11 uur in de morgen, de mogelijk beslissende match tegen het thuisland volgt op dinsdag om 13 uur tegen Servië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties