Red Flames klaar voor clash met wereldkampioen: "Geloof is er, verrassing kan"

Red Flames klaar voor clash met wereldkampioen: "Geloof is er, verrassing kan"

De Belgian Red Flames beginnen in april aan hun nieuwe campagne in de Nations League, meteen ook belangrijk als kwalificatiemodel voor het EK 2025 in Zwitserland. Op de eerste speeldagen is het meteen van moeten.

Op 5 april openen de Belgian Red Flames thuis tegen wereldkampioen Spanje, vier dagen later is er een wedstrijd op bezoek in Denemarken. Meteen twee zeer belangrijke duels in de strijd om de top-2 in de groep en eventuele rechtstreekse kwalificatie.

Bondscoach Ives Serneels zal er echter niet bij zijn tegen de Denen en de Spanjaarden, zo is inmiddels duidelijk geworden. Assistent-coach Kris Van Der Haegen zal de taken van Serneels tijdens de wedstrijd overnemen, samen met U23-coach Thomas Jansen.

Red Flames
© photonews

De bondscoach is namelijk geveld door long-covid. En dus kwam Kris Van Der Haegen ook de honneurs waarnemen op de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen de Spanjaarden. "De spanning stijgt toch wel een beetje, iedereen voelt het kriebelen en de focus ligt op de match", klinkt het bij VTM.

Het geloof is er volgens Van Der Haegen

"Het geloof is er. In de vorige Nations League hebben we een mentale klik gemaakt door te winnen van Nederland en Engeland. Nu hebben we het geloof in eigen kunnen, ook tegen de toplanden. Daarvoor zag je de twijfel erin sluipen."

"Hoe meer je achteruit gaat, hoe groter de kans om een goal te slikken. In de vorige Nations League hebben we veerkracht getoond. Spanje speelt met hoge flankverdedigers, in de rug van hun verdedigers zit er ruimte", beschouwde Van Der Haegen alvast voor. "Elke verrassing kan nu echt een verrassing zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws