Belgian Red Flames krijgen nieuwe oplawaai: "Ze kregen misschien flashbacks van vrijdag"

Belgian Red Flames krijgen nieuwe oplawaai: "Ze kregen misschien flashbacks van vrijdag"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames zijn met een dubbele zware kater aan de EK-kwalificaties voor het EK 2025 begonnen. Na een 0-7 tegen Spanje werd ook in Denemarken zwaar verloren. Het werd 4-2 na een eerste helft waar de Flames andermaal niet thuisgaven.

Vooraf werd er nog aangegeven dat de nederlaag tegen Spanje verwerkt was en dat er vol naar de levensbelangrijke match tegen Denemarken zou worden gekeken. Op het veld viel daar echter weinig van te merken.

In een fletse eerste helft werden de Flames in een kwartier onder de voet gelopen en zo moesten ze met een 3-0 achterstand de catacomben in Viborg in. "Ik denk dat de verklaring op het mentale vlak zit", aldus interim-bondscoach Kris Van Der Haegen tegen de kanalen van de Belgische voetbalbond.

Verklaring op het mentale vlak

"Er was niet gevraagd om zo laag te spelen en enkel op verdedigen te spelen. Na het incasseren van de 1-0 hebben we een soort mentale tik gekregen. Misschien kwamen er flashbacks van vrijdag en had iedereen schrik om opnieuw een zware pandoering te krijgen."

Kris Van Der Haegen
© photonews

"We hadden een workshop gedaan om de match van vrijdag weg te werken. Je moet er in geloven, maar dat is gemakkelijk gezegd als coach. We moeten de tweede helft meenemen naar de wedstrijden in mei toe."

Na de 4-2 was er toch nog wat hoop: "Als Missipo haar kopkans nog afwerkt, kwam er misschien nog een bibberscenario voor Denemarken. Zij waren heel sterk en dan begint het ook bij hen in het kopje te spelen en beginnen zij ook te twijfelen. Dat zijn de charmes van het voetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws