Interim-bondscoach reageert duidelijk na elf tegendoelpunten in twee matchen

Interim-bondscoach reageert duidelijk na elf tegendoelpunten in twee matchen
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames zijn met een dubbele zware kater aan de EK-kwalificaties voor het EK 2025 begonnen. Na een 0-7 tegen Spanje werd ook in Denemarken zwaar verloren. Het werd 4-2 na een eerste helft waar de Flames andermaal niet thuisgaven.

In de maand mei moet er tegen Tsjechië sowieso twee keer gewonnen worden als de Flames nog kans willen maken op de tweede plaats in de groep. En het is ook van belang om zeker niet vierde te gaan worden in de groep, want dan wordt er gedegradeerd naar de B-League van de Nations League.

Tegen Spanje en Denemarken was het achteraan wel opendeurdag. Elf tegengoals tegen weliswaar twee sterke tegenstanders? Dat zou eigenlijk niet mogen. En dat beseft interim-bondscoach Kris Van Der Haegen ook wel.

Kris Van Der Haegen
© photonews

"Het zijn veel tegendoelpunten, maar dat is de realiteit", aldus Van Der Haegen tegen de kanalen van de Belgische voetbalbond. "Daar moeten we mee verder, gelukkig hebben we zelf nog twee doelpunten kunnen scoren."

Absoluut werk aan de winkel voor de Red Flames

"Er is absoluut werk aan de winkel. Het is nooit verloren, maar we hadden gehoopt op meer dan 0 op 6. Als we in het begin de mentaliteit tonen van de tweede helft zou het misschien nog iets anders kunnen worden. Nu is het alles op alles voor ons."

"Denemarken heeft het moeilijk gehad in Tsjechië, dus daar moeten we absoluut 6 op 6 pakken maar we moeten er ook staan. Druk? Dat is topsport, iedereen wil die matchen spelen. Waar we het zo goed hebben gedaan in de Nations League, was er ook druk tegen Engeland en Nederland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws