Jonge Flames gaan onderuit tegen thuisland en moeten EK vergeten

Jonge Flames gaan onderuit tegen thuisland en moeten EK vergeten
Foto: © Robert Absolonne Lardot

De Belgian Red Flames U19 wisten zich eind vorig jaar te plaatsen voor de tweede ronde in de A-League met oog op het EK 2024. De tegenstanders op weg naar dat EK in Litouwen waren van een haalbare soort en dus is het deze week uitkijken naar wat de Flames vermogen.

Dromen van het EK in Litouwen mocht steeds meer voor de jonge Flames, die vorig jaar nog het EK in eigen land mochten spelen en dus graag opnieuw naar de eindstrijd willen. Op speeldag 1 werd alvast met 3-0 gewonnen van Wit-Rusland en op speeldag 2 met 2-0 van Slowakije.

En dus was het tegen thuisland Servië op de slotspeeldag alles of niets voor de jonge Flames. Bij een gelijkspel waren ze zelfs al zeker van de groepswinst en dus mochten de dromen zeker nog intact blijven  bij de start van de laatste match.

Red Flames verliezen met 0-2 van Servië

Op speeldag 3 was het dus uitkijken naar wat er zou gaan gebeuren in Stara Pazova. Sara Stokic bracht haar land echter na drie minuten al op voorsprong, waardoor de Flames zelf op zoek moesten naar minstens de gelijkmaker.

Ondanks een resem kansen kwam die er niet meer Meer zelfs: Stokic wist in de slotminuten ook nog de 2-0 te maken. De aanvalster van Milan deed zo de boeken toe voor de Flames. En zo zit het avontuur erop voor de jonge Flames.

In de andere wedstrijd won Slowakije met 2-1 van Wit-Rusland. De Flames waren al zeker van minstens de tweede plek in de groep en blijven volgend seizoen ook in de A-league van de kwalificaties. De stand op een rijtje:

1. Servië 7
2. België 6
3. Slowakije 4
4. Wit-Rusland 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws