Charleroi blijft aan de macht in Super League

Charleroi blijft aan de macht in Super League
Foto: © Louis Evrard

In play-off 2 van de Super League stonden op zaterdag twee pittige duels op het programma. Zulte Waregem en Charleroi streden daarin om de leidersplaats in play-off 2. De zevende plaats in het eindklassement, zo u wil. Wat zou het gaan geven?

Charleroi begon aan de derde wedstrijd in play-off 2 met een puntje voorsprong op Zulte Waregem. Essevee wilde dus in eigen huis winnen om de eerste plaats in de eindstrijd over te nemen en zo te tonen dat ze er nog steeds staan.

Gelijkspel tussen Zulte Waregem en Charleroi

De Zebrettes toonden zich dit seizoen tegen de topploegen soms een stugge ploeg, maar af en toe verbazen ze ook met sterk en rechtlijnig voetbal. En ook op bezoek bij Zulte Waregem lieten ze bij vlagen mooie dingen zien.

Luisa Annette Blumenthal opende op het halfuur de score voor de thuisploeg, ook meteen de ruststand op het kunstgras van Zulte. Na de pauze was het Charleroi dat in de Kastanjelaan echter nadrukkelijk kwam opzetten.

Geen midweekvoetbal

Anaïs Bey Temsamani zorgde halfweg de tweede helft voor de gelijkmaker. Daar bleef het uiteindelijk ook bij in Zulte, waardoor Charleroi leider blijft in play-off 2. Het heeft nu twaalf punten, Essevee heeft er elf en Mechelen acht.

In play-off 1 is er deze week midweekvoetbal, maar in play-off 2 is dat niet het geval. Zij spelen dit seizoen in de nacompetitie maar zes in plaats van tien wedstrijden, waardoor ze in de midweek alvast rust gegund krijgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws