Mechelen vergeet te winnen op slotspeeldag, maar was al zeker van titel in tweede nationale B

Mechelen vergeet te winnen op slotspeeldag, maar was al zeker van titel in tweede nationale B
Foto: © photonews

Ook in de tweede nationale van het vrouwenvoetbal is de fase van de waarheid voorbij, want het seizoen zit er helemaal op. KV Mechelen heeft al eventjes de titel beet. Wat gebeurde er afgelopen voetbalweekend allemaal in de laatste speeldag? Het overzicht!

We hebben er een tijdje moeten op wachten, maar het seizoen is eindelijk helemaal achter de rug. En dat was er eentje waarin enorm genoten werd van voetbal. KV Mechelen B was al eventjes kampioen, maar wilde zijn titel nog wat daadkracht bijzetten in de laatste wedstrijd.

Puntenverlies voor Mechelen

Dat zou uiteindelijk niet helemaal gaan lukken, want er werd voor een keertje niet gewonnen. Ze bleven steken op een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Loenhout in een dus totaal overbodige wedstrijd voor de Maneblussers.

Jolien Verhoeven wist een vroege achterstand op te halen op het halfuur, na de 1-2 van Lise Bal was het Emilie Aertsen die met haar tweede van de avond voor het gelijkspel zorgde. Toch heeft Mechelen de titel zeker niet gestolen: het verloor geen enkele keer en speelde enkel vier keer gelijk: 58 op 66.

Niets tegen te beginnen door concurrentie

Malinwa heeft in de eindafrekening nog steeds zes punten meer dan Bilzen en zeven meer dan Vosselaar. De titel was al even binnen, maar doordat Mechelen A geen licentie heeft voor de Super League zal ook Mechelen B niet mogen promoveren.

Bilzen United won zijn slotwedstrijd met 2-5 op Melsele. Vosselaar won dan weer met 0-1 bij Bosdam Beveren. Andere winnaars van het weekend waren Kontich, Noorse en Lierse Kempenzonen. Het seizoen zit er helemaal op, al zijn er mogelijk nog promotie- en/of degradatiebarrages.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties