WK vrouwenvoetbal in 2027 in België? Dan weten we of het er van komt!

WK vrouwenvoetbal in 2027 in België? Dan weten we of het er van komt!
Foto: © photonews

Minister Ben Weyts gaf een dik jaar geleden aan het WK 2027 naar Vlaanderen te willen halen. Het bid is ondertussen geofficialiseerd. Al zijn er dus ook concurrenten. Binnenkort weten we of we het gaan halen.

De Red Flames groeien aan populariteit en motiveren veel jongen meisjes om beginnen te voetballen. Daarom wil Ben Weyts proberen het WK vrouwenvoetbal naar Vlaanderen te halen. België bracht samen met Nederland en Duitsland een bid binnen voor het WK 2027.

Brazilië en VS/Mexico zijn de twee concurrenten voor de Lage Landen en Duitsland. Ondertussen is de campagne om het WK naar ons land te halen officieel begonnen. Begin dit jaar kwam de FIFA langs in België om de stadions te bekijken.

😄 We are ready for it FIFA Women’s World Cup 2027.

So @FIFAcom, you’ve got mail. 👀@RoyalBelgianFA - @KNVB - @DFB pic.twitter.com/aPKT7dTXxB

— BNG2027 (@bng2027) March 24, 2023

Dan werden de Ghelamco Arena, de Cegeka-Arena en het Lotto Park alvast bekeken door de bevoegde diensten. In Charleroi konden ze voorlopig nog niet gaan kijken, al is er ook op dat vlak ondertussen goed nieuws.

Ondertussen zitten we in de laatste rechte lijn richting de beslissing. De datum waarop alles zal worden beslist is ook bekendgemaakt. Op 17 mei is er namelijk een congres in Bangkok, heeft de FIFA laten weten. 

Dan wordt onder meer beslist over de toewijzing van het WK 2027. Of België het zal gaan halen met Nederland en Duitsland? Dat is op dit moment niet geweten, maar het zou wel eens een heel spannende stemming kunnen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws