Op weg naar geschiedenis? Deze Flames moeten het gaan doen op EK in Zweden

Op weg naar geschiedenis? Deze Flames moeten het gaan doen op EK in Zweden
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U17 hebben onlangs flink wat geschiedenis geschreven. Ze wisten zich te plaatsen voor het EK dat in mei in Zweden zal worden gehouden. De selectie is ondertussen bekend voor dat Europees Kampioenschap.

De Flames wisten zich te plaatsen in een groep met Oostenrijk, Hongarije en Kroatië en mochten zo de trommels in voor het EK dat in mei in Zweden zal worden afgewerkt. De zeven tegenstanders waren allemaal niet van de poes.

Spanje, Portugal en Polen als tegenstander in Zweden

Het toernooi vindt plaats in Zweden van 5 tot 18 mei. Speelsteden zijn Lund en Malmo. In Lund was er dinsdag ook de loting voor de groepsfase van het EK. Daarin werden de Flames gekoppeld aan drie tegenstanders in groep B.

Polen, Portugal en absoluut topland Spanje zijn dan de tegenstanders. In de andere groep zitten thuisland Zweden, met verder Noorwegen, Engeland en Frankrijk. De top-2 van elke groep gaat naar de halve finales in Zweden. De Flames beginnen op 6 mei tegen Polen, daarna volgen Portugal (9 mei) en Spanje (12 mei).

Op zoek naar de top-3 en ticket voor WK U17?

De top-3 van het EK mag naar het WK U17, dus staat er voor de jonge Flames nog veel op het spel de komende weken. De laatste keer dat de Flames U17 het EK haalden was in 2013. Toen werden ze in Zwitserland uiteindelijk vierde.

De 21-koppige selectie werd bekendgemaakt door de Belgische voetbalbond. OH Leuven is met acht speelsters hofleverancier: 

Lise BalManon HeremansFienelotte Valcke
Axelle BampsFlo HermansFebe Van Herreweghe
Chionne BonnyFleur HeymanFinne Van Looveren
Oona CareelOliwia LoemanLola Vanluyten 
Juliette DemolKiki PeetersAude Waldbillig
Alexia DoomsMarie PuesMegan Watson
Louize HaentjensClementine ReynebeauRomy Wenning
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws