Twee comebacks en een 18-jarige debutant: Ives Serneels hakt knopen door met oog op duel tegen Tsjechië

Twee comebacks en een 18-jarige debutant: Ives Serneels hakt knopen door met oog op duel tegen Tsjechië
Foto: © photonews

In de EK-kwalificaties voor het EK 2025 zijn de Red Flames stilaan verplicht om volop punten te gaan pakken als ze nog kans willen maken op de top-2 in de reeks. Ondertussen is er meer duidelijkheid gekomen over de volgende wedstrijden.

De Belgian Red Flames verloren hun eerste twee wedstrijden tegen Spanje en Denemarken en dus is het alle hens aan dek tegen Tsjechië de komende twee wedstrijden. Die worden eind mei en begin juni gespeeld. 

Eerst trekken de Flames naar de Eden Arena in Praag voor een duel op 31 mei 2024, een paar dagen later staat de terugwedstrijd in België op het programma. En die wedstrijd zal voor de gelegenheid niet in Leuven gespeeld worden, maar wel op Stayen.

Bondscoach Ives Serneels heeft ondertussen zijn selectie voor het dubbel duel met Tsjechië bekendgemaakt. Daarbij één nieuwe naam: Saar Janssen, de 18-jarige verdedigster van OH Leuven kan haar debuut maken voor de Flames.

Drie nieuwkomers, drie afvallers

Elena Dhont (Twente) en Laura De Neve (Anderlecht) zijn terug na maanden van blessureleed. Serneels zelf zal er ook opnieuw bij zijn na een periode van zware long-COVID. Hij heeft een aantal knopen doorgehakt.

Want waar er nieuwkomers zijn, zijn er natuurlijk ook afvallers. Dat zijn Isabelle Iliano (Club YLA), Loredana Humartus (Standard), en Noémie Gelders (Standard). Enkel een 6 op 6 tegen de Tsjechen kan nog voor rechtstreekse EK-kwalificatie zorgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws