Barbie komt met iets heel bijzonders op de proppen richting Olympische Spelen

Barbie komt met iets heel bijzonders op de proppen richting Olympische Spelen
Foto: © photonews

Bij Barbie zijn ze met iets heel bijzonder op de proppen gekomen richting Olympische Spelen in Parijs 2024. Ze zetten een aantal topvrouwen in de kijker, om zo jonge meisjes aan te zetten tot sporten.

Negen Olympiërs uit het verleden krijgen een eigen Barbie-pop: Venus Williams (Amerikaanse tennisster), Christine Sinclair (Canadese voetbalster), Mary Fowler (Australische voetbalster), Estelle Mossely (Franse boksster), Alexa Moreno (Mexicaanse turnster), Rebecca Andrade (Braziliaanse turnster), Susana Rodriguez (Spaanse paratriatleet), Federica Pellegrini (Italiaanse zwemster) en Ewa Swoboda (Poolse atletieksprintster).

65 jaar Barbie gevierd

Ter ere van het 65-jarig jubileum van Barbie worden die 9 atleten nu ook 'rolmodelpoppen'. De poppen zijn bedoeld om jonge meisjes aan te moedigen om hun dromen na te jagen en in zichzelf te geloven. Dat meldt VRT NWS.

Bij de negen met icoon Christine Sinclair en de Australische Mary Fowler dus ook twee voetbalvrouwen. Sinclair is recordinternational én topschutter aller tijden voor haar land, met weergaloze cijfers voor haar persoonlijk.

Sinclair een echt icoon

Ze speelde niet minder dan 290 interlands en wist daarin 185 keer te scoren. Daarmee doet ze ook beter dan alle mannen overal ter wereld, inclusief dus ook ene Cristiano Ronaldo voor Portugal. Hele sterke cijfers van de Canadese.

Ze werd bovendien in Tokio 2021 enigszins verrassend Olympisch kampioen met haar land. De nog steeds maar 21-jarige Mary Fowler was er toen ook al bij en staat te boek als een van de grootste talenten van haar land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws