Amber Tysiak laat zich uit over match in 'haar' Limburg en op kunstgras

Amber Tysiak laat zich uit over match in 'haar' Limburg en op kunstgras

Na de zege in de heenwedstrijd enkele dagen geleden in Tsjechië (1-2), is het aan de Belgian Red Flames om ook in eigen huis de Tsjechen te kloppen. Voor de gelegenheid wordt even uitgeweken naar Stayen. En dus ook naar kunstgras, een extra dimensie voor de Flames.

Dinsdag kunnen de nationale voetbalvrouwen op een gedeelde tweede plek komen met Denemarken, als die verliezen van wereldkampioen Spanje. Enkel de eerste twee van de groep gaan rechtstreeks naar het EK, de derde en vierde kunnen zich nog kwalificeren via play-offs.

En dus is het alle hens aan dek. Puntenverlies tegen de Tsjechen zou een heel zware domper op de feestvreugde kunnen worden en de rechtstreekse kwalificatie quasi onmogelijk maken. De Flames weten dus wat gedaan.

tysiak

"We moeten beginnen zoals in Tsjechië, maar de match sneller beslissen en als het kan afmaken in de eerste helft. Rustiger blijven aan de bal en dat extra goaltje zoeken", aldus Amber Tysiak in haar voorbeschouwing bij Sporza.

Van eigen sterkte uitgaan

"Het is leuk om eens in Limburg te kunnen spelen. Ik moest maar een halfuurtje rijden deze keer. De familie kan komen kijken, ook al is Leuven ook niet zover. Voor mij is het als Limburgse een beetje thuiskomen. Noem het het Limburggevoel."

Op Stayen is het wel op kunstgras te doen: "Ik verkies zelf ook gewoon gras, maar een veld is een veld. Geen excuses dus. We moeten gewoon voor de 3 punten gaan. Geen idee of de Tsjechen het gewoon zijn om op kunstgras te spelen, maar we moeten van onze eigen sterkte uitgaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws