Bondscoach Ives Serneels is duidelijk: "Dat was het belangrijkste na mijn afwezigheid"

Bondscoach Ives Serneels is duidelijk: "Dat was het belangrijkste na mijn afwezigheid"
Foto: © photonews

Na de zege in de heenwedstrijd enkele dagen geleden in Tsjechië (1-2), is het aan de Belgian Red Flames om ook in eigen huis de Tsjechen te kloppen. Voor de gelegenheid wordt even uitgeweken naar Stayen. En dus ook naar kunstgras, een extra dimensie voor de Flames.

Dinsdag kunnen de nationale voetbalvrouwen op een gedeelde tweede plek komen met Denemarken, als die verliezen van wereldkampioen Spanje. Enkel de eerste twee van de groep gaan rechtstreeks naar het EK, de derde en vierde kunnen zich nog kwalificeren via play-offs.

En dus is het alle hens aan dek. Puntenverlies tegen de Tsjechen zou een heel zware domper op de feestvreugde kunnen worden en de rechtstreekse kwalificatie quasi onmogelijk maken. De Flames weten dus wat gedaan.

Drie punten het belangrijkste

"Voor mij persoonlijk was de drie punten pakken tegen een goede ploeg na mijn afwezigheid het allerbelangrijkste. Dat straalde ook af op de speelsters, die na de twee verloren wedstrijden natuurlijk wat aan vertrouwen hadden ingeboet."

Ives Serneels
© photonews

"Na een lang seizoen zou het een droom zijn om die intensiteit een volledige wedstrijd te kunnen brengen. Al mag dat geen excuus zijn, want in elke selectie zitten op dit moment speelsters met veel wedstrijden op de teller."

"De momenten waarop we het lastig hebben, moeten we ook kunnen doorkomen", is bondscoach Ives Serneels duidelijk bij Het Nieuwsblad. Omstreeks 21.45 uur weten we of de Flames met 6 op 6 de zomer mogen intrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws