De weg naar het EK: Spanje geeft Red Flames nog wat hoop, Engeland doet geweldige zaak in Frankrijk

De weg naar het EK: Spanje geeft Red Flames nog wat hoop, Engeland doet geweldige zaak in Frankrijk
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames slikten een nieuwe domper in hun vierde EK-kwalificatiewedstrijd in de Nations League, met een 1-1 gelijkspel tegen Tsjechië. Er waren echter nog heel wat andere wedstrijden die werden gespeeld in de Nations League die dienst doet als EK-kwalificaties.

Groep 1

In groep 1 nog steeds heel wat spanning. Nederland heeft het verlies in Italië op speeldag 1 helemaal goedgemaakt, maar op speeldag 4 konden ze niet verder afstand nemen van de tegenstand door een verrassend gelijkspel in Finland.

Het werd tegen de noorderlingen uiteindelijk een 1-1 gelijkspel. Ook Italië en Noorwegen hielden het op een 1-1 gelijkspel, waardoor er op de laatste twee speeldagen nog heel wat mogelijk is voor alle landen in de groep.

1. Nederland 7
2. Noorwegen 5 (+3)
3. Italië 5 (+1)
4. Finland 4

Groep 2

In de groep van de Red Flames speelde wereldkampioen Spanje deze keer thuis tegen Denemarken. De Spanjaarden wonnen met 3-2 en dat lijkt enigszins een goede zaak voor de Red Flames met het oog op de tweede plaats in de groep.

De Denen zullen dan wel moeten punten verliezen tegen Tsjechië of de Flames zullen moeten stunten tegen Spanje. Maar dat de Spanjaarden een vroege achterstand wisten om te zetten in een overwinning is wel van grote waarde.

1. Spanje 12
2. Denemarken 6 
3. België 4
4. Tsjechië 1 

Groep 3

In de groep des doods haalde Engeland zijn gram. Na een nederlaag in eigen huis met 1-2 tegen Frankrijk deed het nu hetzelfde in Frankrijk. Stanway en Russo hadden na een halfuur al voor een dubbele voorsprong gezocht.

Zweden haalde het voor de tweede keer op vier dagen van Ierland, maar had het wel niet makkelijk. Het kon uiteindelijk rekenen op Eriksson in de slotfase om met 1-0 te winnen en voorlopig de tweede plaats in de groep vast te houden. Ierland is al zeker van degradatie.

1. Frankrijk 9
2. Zweden 7 (+3)
3. Engeland 7 (+2)
4. Ierland 0

Groep 4

In groep 4 opnieuw het nodige spektakel. Duitsland won voor de vierde keer op rij, deze keer op bezoek bij Polen met 1-3. Dilja Zomers van OH Leuven speelde met IJsland tegen Oostenrijk en won knap met 2-1. De aanvalster viel in de slotminutnen in, maar doet een prima zaak met oog op de top-2.

1. Duitsland 12
2. IJsland 7
3. Oostenrijk 4
4. Polen 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws