Datum: 26/11/2017 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Lotto Park
De Champions League-kater is doorgespoeld: succesvolle start helpt Anderlecht voorbij Kortrijk
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht wint makkelijk van Kortrijk

De Champions League-kater is doorgespoeld: succesvolle start helpt Anderlecht voorbij Kortrijk
Foto: © photonews

Vier dagen na de Champions League-ontnuchtering tegen Bayern München heeft Anderlecht de draad weer opgepikt met een overwinning. Twee snelle goals zetten paars-wit op rozen tegen het noodlijdende KV Kortrijk. In het laatste kwart liep de score nog hoog op.

Hein Vanhaezebrouck roteerde ten opzichte van de wedstrijd tegen Bayern. Sels, Appiah, Kara, Trebel (last aan de knie) en Teodorczyk (geschorst) ruimden plaats voor het vijftal Boeckx, Bruno, Sa, Onyekuru en Harbaoui. Ook Glen De Boeck schoof, wegens de schorsing van Lucas Rougeaux, met z'n pionnen. Hervé Kage kreeg zijn eerste basisplaats.

1-0 in minuut 1

Evgeny Makarenko had van zijn eerste passage in het Constant Vanden Stockstadion wellicht iets anders voorgesteld. Al in de openingsminuut ging de Oekraïner schromelijk in de fout. De verdediger raakte het leer compleet verkeerd en vloerde zo zijn eigen doelman. Paars-wit makkelijk 1-0 voor.

De eerste helft leverde een kansenregen op. Kort na de openingstreffer gingen zowel Henry Onyekuru als Massimo Bruno, zonder succes, hun kans. Aan de overzijde verkeken Teddy Chevalier en Jérémy Perbet zich op de buitenspelval.

Makkelijke 2-0, retro Henry

Na 15 minuten volgde de 2-0 al. Bruno kreeg een zee van ruimte om voor te zetten. Aan de tweede paal legde Sofiane Hanni zijn derde competitietreffer proper binnen. Een hard verdict voor de Kerels die zich in de beginfase niet terugtrokken in het Park. Dat KVK de slechtst scorende ploeg is in de Jupiler Pro League, viel echter ook vanavond op. Eens in de zestien liepen de West-Vlaamse aanvallen meermaals spaak.

Met de rust in zicht duwde de landskampioen nog even door. Hanni en Onyekuru vonden elkaar steeds beter in de combinatie. Die laatste mikte een door de fans welgesmaakte omhaal nipt over.

Blessure Kums, 3 assists voor Bruno

Geen wissels tijdens de rust, wél na enkele minuten in de tweede helft. Sven Kums greep naar de dij en liet zich vervangen door Trebel. De Brusselaars wilden de aanhang vermaken en bleven het doel van Kaminski bestoken. Hamdi Harbaoui kopte op de paal en miste vervolgens de rebound vanop een meter. De Tunesiër wist met zijn frustratie geen blijf.

De extra goals volgden uiteindelijk in het laatste kwart. Bruno bediende eerst Trebel, die met een prachtige uithaal de touwen deed trillen. Zijn derde assist gaf de winger aan Harbaoui. Een overtuigende 4-0-overwinning van Anderlecht. Kortrijk krijgt volgende zaterdag tegen Waasland-Beveren een nieuwe kans om verder op te rukken in de klassering.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 6
Sá Josué 90' 8
Spajic Uros 90' 7
Deschacht Olivier 90' 6
Bruno Massimo A A A 90' 6
Dendoncker Leander 90' 4
Kums Sven 50' 6
Chukwuemeka Onyekuru Henry   90' 6
Gerkens Pieter 63' 5
Hanni Sofiane 81' 7
Harbaoui Hamdi 90' 6
  Bank G Beoordeel
Trebel Adrien  40' 8
Appiah Dennis 27' 0
Berič Robert 9'  
Obradovic Ivan -  
Stanciu Nicolae Claudiu -  
Sels Matz -  
Kara Mbodji Serigne Modou -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
Kage Hervé 66' -
Kumordzi Bernard Yao 90' -
Kovačević Vladimir 90' -
Makarenko Yevgen 90' -
Stojanovic Jovan 87' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
Azouni Larry   90' -
Ouali Idir 90' -
Chevalier Teddy 90' -
Perbet Jérémy 66' -
  Bank G Beoordeel
De Smet Stijn 24' -
D'Haene Kristof 24' -
Ajagun Abdul 3'  
Bruzzese Sébastien -  
Verboom Bryan -  
Budkivsky Pylyp -  
Herbeleef Anderlecht - KV Kortrijk

Vooraf