"Sterchele zou bij Monaco tekenen"

Nico Wieme
| 13 reacties
"Sterchele zou bij Monaco tekenen"
Foto: © SC

Voor Marleen Boonen, de moeder van François Sterchele, breekt een moeilijke periode aan. Op 8 mei is haar zoon een jaar dood. Nu heeft ze een geheimpje verklapt: vlak voor zijn dood had de betreurde voetballer een contract kunnen teken bij AS Monaco.

In een interview met Menzo Sports & Style beweert Marleen Boonen dat François (Sterchele, red.) zijn voetbalpassie aan haar doorgaf. “Of dat niet moeilijk is? Nee, eigenlijk niet. Behalve wanneer ik voor de eertse keer terugkeerde naar Jan Breydel. Die 23ste minuut, hé..." In die minuut houden de Club Bruggefans iedere keer opnieuw een eerbetoon aan Sterchele.

 

“Echt overweldigend. Het is de mooiste hommage die je hem kunt brengen. Daarom zal ik voor de laatste thuismatch van dit seizoen, tegen Moeskroen, de Clubsupporters bedanken. Ik heb hen voor altijd in mijn hart gesloten”, aldus Boonen.

 

Youri Selak, de manager van de verongelukte spits, zat lange tijd met een schuldgevoel opgezadeld. “Twee dagen voor François' ongeluk kreeg hij te horen dat AS Monaco hem een contract wou aanbieden. Selak verzweeg dat nieuws om François te verrassen na de laatste competitiematch tegen Westerlo. Dan zou een helikopter klaarstaan waarmee hij naar Monaco zou vliegen. Daar zou hij dan een contract ondertekenen”, pinkt de moeder van Sterchele een traan weg.

 

“Selak zegt nu nog: ‘Had ik het maar meteen gezegd tegen François. Dan zou hij die avond niet naar Antwerpen zijn gegaan, maar was hij naar zijn grootvader gereden om het nieuws te vertellen.’ Maar zo kun je bezig blijven. Het is nu eenmaal gelopen zoals het gelopen is. We kunnen er niks meer aan veranderen”, besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties