Welke topmannenteams hebben ook een vrouwelijke variant?

Welke topmannenteams hebben ook een vrouwelijke variant?
Foto: © Photonews

De vrouwen van Club Brugge bestaan niet meer met hun A-team uit de BeNe League van vorig jaar, maar toch spelen ze nog in tweede nationale. En er zijn nog wel wat teams met een vrouwelijke verankering. Al dan niet rechtstreeks aan de mannen gelinkt.

In de Super League vinden we acht teams. Naast Eva's Tienen en Heist zijn daarbij toch een aantal teams die (on)rechtstreeks gelinkt zijn aan erg bekende mannenteams.

OH Leuven speelde dit seizoen nog in eerste nationale bij de mannen, Lierse deed dat tot vorig jaar en doet het dus vooralsnog beter bij de vrouwen dan bij de mannen.

Quid Club Brugge, Mechelen, Essevee, ...?

Verder vinden we ook nog Anderlecht, Standard, AA Gent en Genk in de top-5 van het Belgische voetbal bij de vrouwen op dit moment. Ook zij hebben verankering bij de mannen.

Maar er zijn nog mannenteams die een vrouwelijk team in de nationale reeksen hebben zitten en die (nog) niet op het hoogste niveau spelen bij die vrouwen. In eerste nationale vinden we op plek 3 bijvoorbeeld Zulte Waregem. Zij staan te trappelen richting Super League.

In de lagere regionen vinden we ook Club Brugge in tweede nationale - zij doekten vorig jaar het A-team op en spelen vooral met veel jeugd. Blauw-zwart zit overigens in de reeks met de Cerkelladies, een altijd leuke derby dus. In Beveren, Mechelen en Charleroi wordt dan were gevoetbald in derde klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws