Paul Van Himst noemt namen waarom Anderlecht een terugval kent

Paul Van Himst noemt namen waarom Anderlecht een terugval kent
Foto: © photonews

RSC Anderlecht staat nog altijd tweede in de Jupiler Pro League. Toch weet paarswit niet echt te overtuigen.

Na jaren van miserie staat Anderlecht weer bovenin de rangschikking van de Jupiler Pro League, maar het blijft volgens Paul Van Himst wachten op een echte referentiematch tegen een topclub.

“Ik heb al een paar goeie matchen gezien op Anderlecht, maar in de drie laatste thuismatchen, tegen Standard, Genk en Cercle, liep het al stroef”, klinkt het in De Zondag.

De eerste helft tegen Leuven noemt Van Himst echt slecht en ook tegen Union was het niet goed, ook al heeft Anderlecht wel degelijk heel goede voetballers in huis.

“Dat is Dolberg ook, maar die valt te gemakkelijk terug en dan mis je voor de goal een killer, één die zwaar in duel durft gaan met mannen als Burgess. Dat zou Vazquez wel kunnen zijn, ja.”

Ook de jongens als Thorgan Hazard en Yari Verschaeren die terugkeren uit blessure maken volgens Van Himst deel uit van het probleem.

“Voor elke sportman geldt: na een lange afwezigheid is de eerste match goed, maar daarna volgt een terugslag. Dat speelt toch mee. Maar als iedereen terug zijn normale niveau haalt, gaan ze toch meespelen (voor de titel, red.), denk ik.”

Al moet er dan vandaag wel gewonnen worden van Union SG, anders wordt de kloof te groot om nog bij te halen, aldus Van Himst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties