Supporters KV Mechelen willen deze coach als vervanger van Hasi en dringen daar hard voor aan bij bestuur

Supporters KV Mechelen willen deze coach als vervanger van Hasi en dringen daar hard voor aan bij bestuur
Foto: © photonews

Besnik Hasi heeft fantastisch werk verricht met KV Mechelen. Malinwa had degradatiezorgen toen hij aankwam, maar hij loodste ze nog bijna naar de Champions' Play-offs. Ze kwamen er echter niet uit voor volgend seizoen. En wie nu?

Hasi en KV Mechelen hebben lang met elkaar gesproken, maar een akkoord met de trainer kon niet bereikt worden. De beperkte financiële middelen van KVM zullen daar wellicht een rol in gespeeld hebben.

Maar wie nu? Het bestuur is de zoektocht al gestart, maar kijken ze ook in eigen huis rond? De supporters van KV Mechelen hebben immers een duidelijke voorkeur en hebben dat ook kenbaar gemaakt. 

Zij willen assistent Fred Vanderbiest volgend seizoen aan het roer zien. Vanderbiest is sinds 2018 werkzaam bij de club en nam ook kort over toen Steven Defour ontslagen werd. Daar deed hij het ook al goed met de ploeg. Hij lanceerde toen ook jongeren als Bill Antonio, Mukau, Bafdili... Iets wat ze graag zien.

Vanderbiest heeft ook al heel wat ervaring als hoofdcoach. Eerder was hij werkzaam bij KV Oostende, Cercle Brugge, Antwerp en Lierse. Hij kent de club door en door en naar verluidt zou hij de uitdaging wel zien zitten. 

KV Mechelen wil echter alle pistes onderzoeken. En namen als die van Jonas De Roeck zullen ook wel de revue passeren. De supporters hebben echter al hun keuze bekendgemaakt en zoals geweten hebben die ook wel iets te zeggen in het AFAS Stadium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties