Denderleeuw speelt gelijk tegen Torhout
ANN DE PLECKER
| 0 reacties

Eindstand : 1-1

FCD begint sterk aan de wedstrijd. In de 3e minuut geeft Geeroms een schitterende voorzet naar Van Steenberghe wiens schot op doelman Vergote eindigt. Slechts enkele minuten later breekt Kevin Van Geem de Torhoutse verdediging, Vergote redt de bal.

In de 12' staat Koen Persoons klaar om een penalty te trappen. Aangemoedigd door de talrijk opgekomen supporters, zet hij de 1-0 op het scorebord. Een kwartiertje later zet de Van Geem de sprint in, via David Geeroms gaat de bal net naast doel. Een afstandsschot van Wouter Degroote gaat net langs. In de 38' kan het publiek genieten van een sterke individuele actie van Matthias Van Steenberghe. Matthias speelde opnieuw een opvallend sterke wedstrijd vandaag. Vlak voor de rust, protesteert de Torhoutse trainer tegen de scheidsrechter en hij mag het vervolg van de wedstrijd vanop de tribune bekijken.

In de 2e speelhelft, is FCD de sterkste ploeg. Blauw-zwart vecht en krijgt de kansen, maar de afwerking ontbrak. Verscheidene pogingen gaan op de paal, net naast doel, enz. Het is en blijft een voetbalwet dat als kansen niet genomen worden, de tegengoal snel kan vallen. Menig FCD supporter houdt het hart vast als in de 70' Torhout een penalty op een schoteltje aangeboden krijgt. Peter Deldaele duikt en grijpt de bal. Een zucht van opluchting waait door het Florent Beeckmanstadion.

Vijf minuten voor het affluiten laat invaller Pascal De Vreese zich nog opmerken. Een voorzet van Emmanuel Massaux eindigt op de kruissing.

In de blessuretijd, komen er donderwolken boven het veld hangen. Vandendriessche mag een vrije trap nemen. Hij schopt over de blauw-zwarte muur, Deldaele kan niet bij de bal en de gelijkstand is een feit. Na affluiten volgt er een zwaar protest van spelers, trainer en de supporters. Waarom deze vrije trap mocht genomen worden, daar zal discussie over blijven bestaan. We moeten natuurlijk ook de bedenking maken dat als de gekregen kansen tijdens deze wedstrijd benut werden, deze goal van geen belang meer ging zijn.

FC Denderleeuw speelde een sterke match, we kregen voetbal te zien vandaag. Een opsteker is dit zeker en vast voor de de ploeg! Een overwinning ging verdiend zijn, maar we moeten ons tevreden stellen met 1 punt.

BRON: FC DENDERLEEUW EH - official website