Willebroek-Meerhof
Maldegem
1-1
1-2
2-2
3-2
3-3
Datum: 04/09/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: De Schalck Stadion
Willebroek en Maldegem brengen spektakel
Niko Van Eeckhout
| 0 reacties
Willebroek en Maldegem brengen spektakel
Foto: © SC

Mooie seizoensopener
 
Maldegem mocht voor zijn eerste wedstrijd dit seizoen op bezoek bij Willebroek-Meerhof, de kampioen van vorig jaar in vierde B. Vier nieuwkomers, die voor meer aanvallende kracht zouden moeten zorgen,  stonden in de basiself terwijl De Meester, N'Kunku, Defever en Smessaert geblesseerd aan de kant moesten toekijken.
 
Willebroek begon, met het enthousiasme van de kampioenstitel van vorig jaar, sterk aan de wedstrijd. Toch was de eerste kans voor Maldegem, Notte mocht alleen op Lebegge af maar twijfelde en besloot dan ook te zwak. Willebroek nam de match in handen en kwam dreigen, bijna werd een treuzeling in de verdediging afgestraft maar Welvaert werkte weg. Buiten een schot van Madou dat naast ging maakte Maldegem niet veel klaar. Op het halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong, De Voeght tikte een voorzet aan de tweede paal binnen: 1-0. Maldegem reageerde via een hard schot van Morel dat weggebokst werd door Lebegge. De gelijkmaker kwam er net voor rust al had Braeckman even daarvoor Maldegem wel al moeten behoeden voor een grotere achterstand. Een mooie doorsteekbal van Morel bereikte Notte en deze keer twijfelde hij niet: 1-1.
 
Na de pauze mocht Braeckman alweer zijn kunnen tonen op een gevaarlijke kopbal. Toch was het Maldegem dat een voorsprong nam, een uitrap van Braeckman werd door Van Waes verlengt en Notte kon weer doorgaan. Hij kapte eerst een mannetje uit en legde koel de 1-2 binnen. Willebroek was niet aangeslagen, Van Der Gucht besloot op de deklat. Enkele minuten later was het toch prijs: een voorzet kon (te) makkelijk binnengekopt worden aan de tweede paal: 2-2. Het warme weer en het tempo dat gespeeld werd in het eerste uur begon zijn tol te eisen, het spelpeil zakte en al te vaak werd de lange bal gehanteerd. Maldegem kwam er niet meer uit en kreeg ook nog een tegentreffer te verduren. Een hoekschop werd door invaller Huygens binnengekopt: 3-2. Maldegem zette nog eens alles op alles en kreeg wat het verdiende, een mooie aanval bracht de bal bij Welvaert die zich doorzette en de bal voor doel bracht, de ingevallen Annicaert verlengde en Madou schoot de gelijkmaker tegen de netten: 3-3.
 
Daar bleef het bij en daar mochten beide ploegen ook tevreden mee zijn. Een mooie wedstrijd met veel doelpunten bracht een goed resultaat op het bord. De spitsen van de thuisploeg werden aan banden gelegd maar Maldegem slikte wel opnieuw drie doelpunten waarvan twee op stilstaande fases. Daar is dus zeker nog werk aan de winkel maar dat bleek al uit de voorbereiding. Aanvallend was het niet overweldigend maar toch behoorlijk goed, de efficiëntie was er alleszins al. Met een revaliderende De Meester en N'Kunku moet ook daar nog progressie gemaakt kunnen worden.
Volgende week komt Torhout op bezoek, de laatste thuiswedstrijd van vorig jaar zit bij de meeste supporters nog wel vers in het geheugen. We willen geen revanche (of misschien toch een klein beetje) maar enkel een verderzetting van de goede prestatie van afgelopen zondag.
 
Opstelling KSK Maldegem: Braeckman, Blondeel, Morel (65’ De Maesschalck, Sabbe, De Decker, Roels (67’ Annicaert), Welvaert, Notte, Madou, Van Waes, Reynaert
Doelpunten; 31’ De Voeght 1-0, 42’ Notte 1-1, 56’ Notte 1-2, 64’ Blommaerts 2-2, 80’ 3-2 Huygens, 83’ Madou 3-3

Vooraf