turTurnhout KV
sniSK Sint-Niklaas
Bruno Versavel (pen) 31'
1-0
1-1
Datum: 10/12/2005 20:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stadspark Turnhout
Weer geen winst in eigen huis voor Turnhout
Jan Van Looy
| 0 reacties
Weer geen winst in eigen huis voor Turnhout
Foto: © SC

Weer geen winst voor de Binken in eigen huis. KVT en FCN Sint-Niklaas deelden de punten.

Van Lint, Govaerts, Gorts en Jusic ontbraken nog steeds wegens blessures. Loyens zat op de strafbank.

Horsten hield Turnhout recht met twee uitstekende reddingen in de aanvangsperiode. Crv (een naam die leuk is om te schrijven maar een hel om uit te spreken) draaide zich mooi vrij maar besloot ver naast. Dit Turnhout was zeker niet het Turnhout van op Waregem. In de eerste periode was er weinig of geen gevaar voor de 2 meter en 2 centimeter grote bezoekende doelman Vleeschouwer.

Er kwam pas opschudding toen Moons juist in het hoekje van de 16 gepakt werd door De Keukeleire. Scheidrechter Gleton was kordaat en wees naar de stip. Kapitein Versavel zette zich achter de bal maar kon het leder niet tegen de touwen werken. Toch werd het 1-0 want Versavel had de bal gewoonweg onder de netten door geknald. Een eigenaardige situatie. De netten trilden maar ook de knal van een bal die tegen een achter het doel staande reclamebord werd getrapt, was duidelijk hoorbaar. Er was wat over en weer gepraat maar uiteindelijk besliste Gleton dat het 1-0 stond.

Na de pauze kreeg Claes twee unieke mogelijkheden om de match te beslissen maar de ex-Geelenaar mistte evenveel keer toen hij alleen voor de bezoekende doelman stond. Sint-Niklaas kwam meer opzetten en creëerde kansen. Belfassi zette twee verdedigers op het verkeerde been en knalde op de dwarsligger. Crv raakte even later ook de bovenkant van diezelfde dwarsligger.

Met nog een kleine 20’ te spelen konden de bezoekers de verdiende gelijkmaker markeren. Na een hoekschop volgden er 3 scoringsmogelijkheden en het was de uitstekende Belfassi die uiteindelijk raak trof. Even was er nog twijfel over het al of niet buitenspel staan maar Gleton wees naar de middenstip.

Amper een minuut na de gelijkmaker kreeg de ingevallen Togbe op voorzet van Allachi een uitgelezen kans op de doodsteek maar hij faalde. Turnhout kreeg ook nog de mogelijkheid om de match te beslissen maar het schot van Versavel raakte de lat.