Bornem verliest van Maldegem
Stefan Meskens

Was dit de beslissende nederlaag?

KSV BORNEM – SK MALDEGEM  2-3

De wedstrijd van allicht de laatste kans op rechtstreekse redding was aan de spectaculaire kant qua doelkansen. Zonder de sympathieke Steven de steen te willen werpen, moeten we toch zeggen dat er bij de tegendoelpunten een ietwat ongelukkige rol was weggelegd voor invallersdoelman Van Den Broeck. Titularis Andy Vandenabeele was geel geschorst en dat is helaas niet zonder gevolgen gebleven. In het eerste halfuur had KSV Bornem enig overwicht, met een ongevaarlijke kopbal van Bart Jacobs en een afstandsschot van David Pannis waarbij deze zich kwetste. In zijn plaats kwam de van griep herstelde Birger Van de Ven. In de 25ste minuut lepelde Boeka Lisasi de bal over zijn tegenstander die de bal met de handen beroerde, waarna hij zelf de terecht toegekende strafschop omzette (1-0). Nauwelijks een paar minuten later werkte doelman Van Den Broeck een hoge bal onvoldoende weg en Reynaert knalde laag in de verste haak binnen (1-1). Tot de rust volgde er nog een geweldig kwartiertje met wisselende doelkansen. Eerst schoot Annicaert naast voor de bezoekers, dan Jacobs voor Bornem, vervolgens moest Steven De Geest een schot van de doellijn keren, werd aan de overkant een kopbal van Jacobs miraculeus in hoekschop gewerkt door een verdediger, en lobde De Meester op het doel nadat Van Den Broeck een bal had gelost. Seconden voor de rust brak Maldegem nog eens uit en Van Den Broeck kreeg het schot van Roels onvoldoende onder controle en 1-2.

Ook in het eerste kwartier na de pauze was het vooral Bornem dat dicht bij een doelpunt kwam. Fabio Da Silva trapte de eerste open doelkans naast, een volgende werd door Kris Slachmuylders naast de verste paal geschoten, en Da Silva besloot nog eens te zwak op de keeper na een actie van Van de Ven. Aan de overzijde redde Van Den Broeck een schot van dichtbij van De Meester. Jacobs besloot nog eens naast, alvorens in de 27ste minuut een gemeten pas te geven waar Boeka Lisasi (en ook Kevin De Wilde) aan de tweede paal klaar stond om binnen te koppen (2-2). Helaas, weer sloeg Maldegem direct terug met een tegentreffer. Deze keer versloeg Annicaert met een lob de te ver voor zijn doel staande Van Den Broeck en was het kalf verdronken (2-3). De Bornemdoelman moest dan nog gekwetst vervangen worden door derde keeper Yannick Sen. Kort voor tijd werd nog een schuiver van Muswamba door de doelman in hoekschop geduwd. Daar achteraf bleek dat ook RC Mechelen en Eendracht Aalst gewonnen hadden, is de kloof tussen de laatste twee en de rest nu allicht te groot geworden om nog van het behoud te blijven dromen. Daarvoor zal het moreel te diep weggezakt zijn.

Doelpunten: 26’ Boeka Lisasi (1-0, strafschop), 30’ Reynaert (1-1), 45’ Roels (1-2), 72’ Boeka Lisasi (2-2), 73’ Annicaert (2-3)

Van Den Broeck (80’ Sen), De Geest, De Wilde, Tuteleers, Muswamba, Pannis (29’ Van de Ven), Slachmuylders, Brouwers, Da Silva (68’ Van Schoor), Jacobs, Boeka Lisasi