Datum: 26/03/2006 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Breeven
Bornem verliest van buur Willebroek
Stefan Meskens
| 0 reacties
Bornem verliest van buur Willebroek
Foto: © SC

Net als de week voordien in Torhout incasseerde KSV Bornem weer een tegendoelpunt in de slotminuut. Dit maal gebeurde dat tegen Willebroek. Twee weken op rij speelde KSVB nochtans niet als een veroordeelde ploeg. Iedereen deed zijn stinkende best om de laatste strohalm te grijpen. Over de 90 minuten was er geen verschil te merken tussen Bornem en Willebroek die elkaar goed in evenwicht hielden, zonder veel doelkansen te creëren. Van de bezoekers viel er voor rust zelfs helemaal niets te noteren. Voor Bornem kopte Bart Jacobs eens een hoekschop naast, en kwam hij centimeters te kort om een voorzet van Steve Van Tongelen binnen te duwen. Kort voor de pauze moest doelman Lebegge een schicht van Birger Van de Ven pareren.
 
De tweede helft begon met een kans voor Willebroek door Stuckens over gekopt, waarna ook Van Der Heyden en De Voeght doelman Andy Vandenabeele op de proef stelden. Na een goed uur een mooie actie Gere Muswamba – Van de Ven – Boeka Lisasi die tegen de arm van bezoeker Budts kopte. Geen opzet oordeelde de scheidsrechter en dus ook geen strafschop. Een volgende actie Muswamba-Boeka Lisasi werd door Jacobs op Lebegge gedevieerd. Drie minuten voor tijd slalomde de ingevallen Mich Van Schoor door de Willebroekse verdediging maar de bal werd uit de voeten van Jacobs gehaald. Hét grote knelpunt dit seizoen: Bornem komt o zo moeilijk aan scoren toe. Zoals gezegd kreeg KSVB in de slotminuut dan nog maar eens het deksel op de neus. Een vrijschop van De Bilde werd in een kluwen van spelers binnengeduwd door De Voeght. Een gelukkige zege voor Willebroek dat daarmee definitief gered mag beschouwd worden. Bornem kan zich nu, met wedstrijden tegen de twee overgebleven titelkandidaten voor de boeg, volledig op vierde klasse concentreren.

Doelpunt :
89’ De Voeght (0-1)

KSVB :
Vandenabeele, De Geest, De Wilde, Van Praet, Van Tongelen (71’ Vermeir), Brouwers, Muswamba, De Neef (78’ Van Schoor), Van de Ven, Jacobs, Boeka Lisasi