Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Gemeentelijk Sportstadion Diegem
Londerzeel onderuit bij Diegem
Gentil Dossche

Derde opeenvolgende nederlaag voor SK Londerzeel in de derby tegen Diegem. Bij de thuisploeg zat Kenny Jacobs op de bank en aan de overzijde was Tankary hetzelfde lot beschoren.

Door alle perikelen van de voorbije weken en dagen was het duidelijk dat dit een geladen duel zou worden. De spelers van beide ploegen kwamen fameus opgenaaid uit de kleedkamers en de vlam zat meteen in de pan. Op de 2' stonden de bezoekers al 0-1 voor. Kone bediende Bogemans die doelman Clepkens met een lobbal te grazen nam en binnenkopte. De thuisploeg reageerde met een schot van Casagolda dat naast ging. Bijna kon SK de score verdubbelen maar Kone zag zijn schot op de lijn gered. Ook de rebound van Bogemans werd van de lijn geveegd. Halfweg de eerste helft herstelde Diegem het evenwicht. Doelman Sakalis moest alles uit de kast halen bij een gemeten vrijschop van Mouloua. Toen Ytebrouck ongehinderd mocht oprukken was Sakalis kansloos.

In de tweede helft was het voetballend allemaal veel minder met ook een grotere foutenlast. Houthuys diende de ingevallen Kenny Jacobs van een doelpunt te houden. De mooiste combinatie van de avond was een snelle uitbraak van SK toen Cordier werd diepgestuurd door Geerinck. Hij bediende Bogemans die zijn schot zag gered door Clepkens. Toen Sakalis te lang treuzelde bij een vrijschop kopte de onvermijdelijke Kenny Jacobs binnen. Bij de bezoekers werd er nog druk gewisseld maar verder dan kansen voor Bogemans en Tankary kwam Londerzeel niet meer.

Diegem Sport: Clepkens, Knipping, Medard, Moras, Van Dorpe, Ytebrouck, Casagolda (75' Reynaert), Jacobs Pieter, Van Campenhout, Mouloua, Van den Bossche (46' Jacobs Kenny)

SK Londerzeel:Sakalis, Kone, Van Wemmel (75' Tankary), Sluyts, Tordoir, Bogemans, De Smedt, Cordier, Houthuys (63' Van Rumst), Geerinck (69' De Spiegeleer), Poppe

Doelpunten:2' Bogemans (0-1); 25' Ytebrouck (1-1); 59' Jacobs (2-1)