Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Mirakelstadion
RC Waregem te sterk voor Aalst
Rombaux Gunther

Racing Waregem heeft de topper tegen Eendracht Aalst winnend afgesloten. Kristof Dupont werd met zijn twee doelpunten de man van de match.

Beide clubs namen een behoorlijke start in het zonovergoten Regenboogstadion. Voor echt doelgevaar was het echter een twintigtal minuten wachten. Op aangeven van Kevin Franck besloot de Kameroener Arnold Ngeukam te zwak in de handen van doelman Vergote. Even later ging Kevin Franck zelf zijn kans met een schot van op afstand dat echter ver naast ging. Op het half uur stak Waregem een eerste maal de neus aan het venster. Dupont bracht de bal strak voor doel waar doelman De Veirman redding bracht voor de aanstormende Devos. Aalst trok hierna de partij meer naar zich toe en kwam gevaarlijk opzetten met een poging van Steurs. Deze nam een afgeweerde vrije trap in één tijd op de slof waarop doelman Vergote een goede parade in huis had. De bezoekers kregen nog een reeks van achtereenvolgende hoekschoppen maar slaagden er niet in om deze om te zetten in doelgevaar. Op één van deze hoekschoppen sloeg Waregem echter toe. Doelman Vergote onderschepte de bal en bracht meteen de tegenaanval op gang. Via Vierstraete en Feys kwam de bal bij de mee opgerukte Euvrard terecht die aan de tweede paal de vrijstaande Dupont aanspeelde. Dupont aarzelde niet en knalde makkelijk de 1-0 tegen de netten.

Racing kwam sterk uit de kleedkamers en dat resulteerde zich bij zijn eerste kans meteen in een tweede doelpunt. Na een aanval via de linkerflank bewaarde Devos het overzicht en legde hij de bal klaar voor Dupont. De spits aarzelde niet en schoot de bal in de kortste hoek binnen. Deze tweede treffer betekende een opdoffer voor de bezoekers die er niet in slaagden om doelman Vergote te bedreigen, het was daarentegen Waregem dat nog voor de meeste dreiging zorgde. Feys baande zich een weg in de zestien en werd foutief gehaakt door De Schutter met een strafschop tot gevolg. Euvrard nam zijn verantwoordelijkheid maar knalde de elfmeter keihard tegen de paal. Aalst kwam tien minuten voor tijd nog even dreigen via de ingevallen Kabongo maar deze besloot een wenkende kans te zwak in de handen van doelman Vergote. In de slotminuten konden de bezoekers dan toch nog de aansluitingstreffer tegen de netten werken. Ngeukam kopte de bal mooi in de linkerbovenhoek voorbij Vergote. Veel bracht dit tegendoelpunt echter niet meer teweeg want Waregem hield in de daarop volgende minuten vrij makkelijk stand en behaalde een verdiende zege tegen een teleurstellend Aalst.