Stadion: Stedelijk Sportstadion
United geeft voorsprong uit handen in topper
Niels Hendriks
| 0 reacties

De absolute topper tussen KVSK United en OH Leuven eindigde op een 2-2 gelijkspel. United was 75 minuten lang de meerdere van OHL maar het gaf de oververdiende voorsprong nog uit handen in het slotkwartier.

Voor 4.500 toeschouwers begon de thuisploeg het best aan de partij. Na amper twee minuten gespeeld te hebben had Heymans KVSK al op voorsprong kunnen brengen maar de ex-MVV'er geraakte niet voorbij de Leuvense goalie Nijs. Delande maakte in de achtste minuut 1-0 na een mooie actie maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. United bleef drukken en rond het half uur lobte Waligora mooi over doelman Nijs maar zijn bal werd nog net voor de lijn gekeerd. De Leuvens bezoekers konden in deze eerste helft amper dreigen en mochten blij zijn met de 0-0 ruststand.

Na de rust kwam United snel op voorsprong na een actie van Haagdoren en Scheelen. Deze laatste omspeelde de Leuvense verdedigers knap en legde de bal in de verste hoek, 1-0. De Hel van het Noorden brandde als in de grote dagen aan de Gestelsedijk en in de 67ste minuut maakte Mirek Waligora na een mooie inspanning van Pereira zijn dertiende van het seizoen. Na de 2-0 verzuimde de mannen van Beyens de voorsprong verder uit te bouwen. De overwinning leek binnen voor de Limburgers maar nadat Heymans geblesseerd het veld moest verlaten begon OHL te drukken en kreeg United het moeilijk. Dertien minuten voor tijd zorgde Bjorn Ruytinx via een afgeweken schot voor de aansluitingstreffer.Twee minuten voor affluiten scoorde de volledig vrijstaande Ruytinx de gelijkmaker.

KVSK United blijft dus ongeslagen leider maar een kwartier voor het einde had het nog een voorsprong van zeven punten op OHL. Door deze draw houden de Vlaams Brabanders de competitie spannend en ook Tongeren kan morgen profiteren van het gelijkspel tussen de eerste twee uit de rangschikking.