Tongeren HM
rupRupel Boom
1-0
2-0
2-1
66' Jerry Poorters (pen)
Datum: 20/09/2008 20:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Op De Keiberg
Eerste nederlaag voor Rupel Boom
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Eerste nederlaag voor Rupel Boom

KSK Tongeren heeft zijn eerste thuisoverwinning beet van het nieuwe seizoen, Rupel Boom werd het slachtoffer en werd met 2-1 cijfers huiswaarts gestuurd.

De wedstrijd begon op een schitterende wijze voor Tongeren toen een afvallende bal voor de voeten van Vandebon terecht kwam, deze haalde staalhard uit met een schot dat pal in de winkelhaak verdween. Rupel Boom reageerde onmiddellijk en scoorde zowaar meteen tegen maar het feestje ging niet door aangezien de man met de vlag buitenspel signaleerde. De bezoekers hadden het meeste balbezit en kwamen ei zo na op gelijke hoogte toen Persoons een te korte terugspeelbal onderschepte, deze zag zijn poging echter voorlangs gaan. Even later kreeg ook Jerry Poorters de kans op de gelijkmaker maar hij mikte zijn kopbal net iets te hoog. Op slag van rust zorgde Tongeren voor het laatse wapenfeit met een schot uit de tweede lijn dat naast doel verdween.

Na de rust kwam Boom meer opzetten en kwam het enkele malen dicht bij de gelijkmaker maar het was daarentegen de thuisploeg die de score verdubbelde. Poorters kon niet genoeg kracht zetten achter zijn kopbal waarna Bouslama met de bal aan de haal ging en de 2-0 op het bord plaatste. Rupel Boom zette alles op alles en zette doelman Franssen aan het werk. Op een kopbal van Van Der Linden ging de doelman goed plat en even later kende Persoons ook al geen succes met zijn poging. Met Carlier voor verdediger De Troetsel werd nog een extra aanvaller ingebracht en deze lag meteen aan de basis van de aansluitingstreffer. Carlier snelde iedereen voorbij en werd alleen op weg naar doel onderuit gehaald in de zestien, strafschop maar geen logische rode kaart tot gevolg. Jerry Poorters zette de elfmeter beheerst om. Boom trok nog massaal naar voor in de slotfase maar kwam niet meer tot scoren, een volley van Carlier was nog het gevaarlijkste wapenfeit. Jeremy Aters werd in deze  slotfase nog van het veld gestuurd met een rode kaart waardoor Boom de slotminuten met een mannetje minder moest afmaken.