Willebroek-Meerhof
rupRupel Boom
1-1
64' Koen Carlier (pen)
Datum: 19/10/2008 15:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: De Schalck Stadion
Derby eindigt onbeslist
Rombaux Gunther

Rupel Boom kaapte vandaag één punt weg op het veld van Willebroek-Meerhof. Niet onverdiend voor de Steenbakkers die konden terugblikken op een knappe tweede helft.

Na een vijftal minuten stak Rupel Boom een eerste maal de neus aan het venster. Koen carlier werd diep gestuurd maar besloot te zwak op doelman Berghmans. Op het kwartier trok Willebroek een eerste maal richting het Boomse doel. Doelman Vervoort kende echter geen problemen met een schot uit de tweede lijn. Groter was het gevaar even later toen Van Der Linden met de kop de bal terugspeelde op zijn doelman. Vervoort moest plat gaan om het gevaar te weren. Opschudding even later na het buitenwerken van een bal. Thuisspeler Hercor verkocht nog een ferme tik aan De Troetsel wat door de grensrechter ook werd gesignaleerd. Iedereen verwachte de rode kaart maar Hercor kreeg slechts geel te zien. Net op het moment dat iedereen zich opmaakte om met een brilscore de rust in te gaan besliste de man in het zwart hier anders over. Na een fout op De Smedt raakte de middenvelder de bal met de hand. Niet de duwfout maar wel het handspel werd zowaar bestraft. Van Vlasselaer nam het geschenk in dank aan en bracht Willebroek op voorsprong met een knappe vrije trap.

Boom ging na de rust meteen op zoek naar de gelijkmaker. Carlier bracht de bal tot bij de ingevallen Aters die net niet goed genoeg besloot. De bezoekers kregen door deze goede start in de tweede helft en de steun van zijn talrijke fans een boost aan vertrouwen en zette Willebroek onder druk. Het Willebroeks sluitstuk moest dan ook attent blijven want de kansen stapelden zich op voor Boom. Verroken haalde laag uit waarop doelman Berghmans goed plat moest. Even later zag de thuisgoalie de vrije trap van Poorters net voorlangs vliegen. Ook Persoons kreeg zijn kans maar deze zag zijn poging nog net afgeblokt. Het Boomse doelpunt hing nu in de lucht en Willebroek had moeite om de Steenbakkers af te stoppen. Vooral met een sterk spelende Van Der Westerlaken had de lokale verdediging heel wat moeite. Deze lag dan ook aan de basis van de gelijkmaker na een goed uur spelen. Van Der Westerlaken werd alleen richting doel gestuurd en werd net toen hij wou afdrukken onderuit gehaald in de zestien. Koen Carlier zette beheerst de elfmeter om, 1-1. Boom kreeg nog kansen op een tweede treffer maar Carlier besloot deze keer net naast doel. De bezoekers bleven voor de winst gaan en Willebroek kwam niet meer voor in het spel. De Smedt en Van Der Westerlaken kregen nog de kans om hun club de volle buit te schenken maar konden de kansen niet verzilveren. Willebroek deed in de slotfase nog een poging om alsnog de drie punten thuis te houden maar ondanks de uitsluiting nog van Persoons slaagde de club niet meer in zijn opzet.

De clubs moesten zich dus tevreden stellen met een puntendeling na een leuke pot voetbal. Vooral de bezoekers uit Boom werden iets te weinig beloond met één punt na hun schitterende tweede helft. Op de volgende speeldag wacht Boom alvast een nieuwe topper. In eigen huis ontvangt het dan de nieuwe leider Wezet.