tubTubeke
kvmKV Mechelen
Datum: 11/03/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Edmond Leburton
Defensief gaat het weer goed fout
Truyens Himke
| 0 reacties
Defensief gaat het weer goed fout
Foto: © SC

Het probleem waar Mechelen al een gans seizoen mee moet afreken komt na drie wedstrijden terug boven water. Kansen niet afwerken en defensieve blunders maken, met deze combinatie kan je niet anders verwachten dan een verlies. Dit weekend maakte Tubeke daar gretig gebruik van en won met 2-1.
 
Het veld van Tubeke lag er eerder als een modderpoel bij en dat is niet meteen een goed teken als je hoopt technisch voetbal te zien. Het zou dus eerder van een vechtersmentaliteit en doorzettingsvermogen moeten komen.
KV Mechelen was blijkbaar de ploeg die daar het beste mee kon omgaan, want reeds na vijf minuten konden de bezoekers dreigen via Asare. En even later probeerden ook Steven Ribus en Osman Serbest om de bal tegen de netten te krijgen. De vechtersmentaliteit veranderde echter al snel in paniekvoetbal en hier maakte Tubeke graag gebruik van. Voor de kooi van Van Trier probeerde Stilmant het in twee keer met succes, 1-0. Het deksel op de neus voor de Maneblussers die de bal voor de zoveelste keer dit seizoen niet kregen weggewerkt.
Vanaf dat moment trok Tubeke achteraan het denkbeeldige gordijn op en hierop had Mechelen helemaal geen antwoord. Zonder de geblesseerde Yve Thijs en Pieter Crabeels was het onbegonnen werk. Behalve wat voorbereidend werk van Ribus en Verlinden viel er niet veel meer te rapen tijdens de eerste periode. Beide ploegen speelde zwak en ongeïnspireerd, het enige verschil: Tubeke maakte reeds één doelpunt.
 
Wie had gehoopt op een uitbrander in de kleedkamer met gevolg op het spel had het goed mis. Het ging van kwaad naar erger, de duiveltjes van de plaatselijke voetbalclub bakken er meer van deze tweedeklassers. Wie de bal had wou die zo snel mogelijk kwijt, de richting waarheen maakte niet zo veel uit.
De enige echte combinatie van de wedstrijd leidde tot de gelijkmaker. Van Zundert speelde de bal naar Masina, die er de eerste keer deze wedstrijd in slaagde een actie op poten te zetten en hij leverde de bal in bij Goots. Patje Goots, die ook al geruime tijd niet meer is wat het moet zijn, slaagde er uiteindelijk na wat gekronkel in om de 1-1 op het scorebord te zetten.
Maar enkele minuten later verspeelde Mechelen het alweer. Van Trier schatte een hoekschop verkeerd in, waardoor Serbest in duel moest gaan met Beulinckx. Deze laatste trok aan het langste eind en mocht via het lichaam van Verlinden de 2-1 binnenkoppen.
Kanacki probeerde nog met enkele wissels om het tij te doen keren maar tevergeefs. Mechelen keert na negentig minuten huiswaarts zonder punten op zak.

Als een ploeg vergeet af te werken en daarbij nog defensieve blunders maakt is het onmogelijk om te winnen. Na de zeven op negen van de laatste weken slaagde Malinwa er niet in om deze goede lijn verder te zetten, dit wil echter niet zeggen dat KVM terug naar af is. Volgend weekend wacht er op eigen veld Dessel en daarna een belangrijk duel tegen Antwerp. Indien hier vier punten uit kunnen geput worden zit alles weer op schema. [AN]

Vooraf