kvmKV Mechelen
lomLommel SK
Datum: 02/12/2006 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Achter de Kazerne
KVM in de slotfase voorbij KVSK United
Bart Hermans
| 0 reacties
KVM in de slotfase voorbij KVSK United
Foto: © SC

KV Mechelen heeft zaterdagavond  KVSK United verslagen met 1-0. Het doelpunt werd gescoord door Jean-Paul Kielo-Lezi.
 
Bij de thuisploeg geen Kempeneer in het doel , hij zou gekwetst zijn en werd vervangen door Werner. Ook Kielo-Lezi en Vanbelle werden geslachtofferd als gevolg van de wedstrijd tegen Virton, de laatste viel zelfs af als zestiende man. In hun plaats kwamen Charaï en Crabeels. Bij de bezoekers kwam Vincent Euvrard de geschorste Harm Luyten vervangen.
 
De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en had het meeste balbezit. Op een eerste echte kans was het wachten tot op het kwartier. Een vrije trap van Haagdoren werd door Werner makkelijk gepakt. Mechelen reageerde via een schot van Iddi, het werd door KVSK-doelman Boyen in twee tijden gepakt. De bezoekers konden na een corner van de thuisploeg er heel snel uitkomen via Haagdoren , deze lanceerde Thompson maar gelukkig voor KV Mechelen kon een attente Werner de bal nog net wegtrappen voordat Thompson gevaarlijk kon worden. Charaï was even later sneller bij de bal dan een verdediger van United , zijn bal werd nog net door doelman Boyen over de lat geduwd. Op het halfuur moest Kevin Geudens die zich in een duel aan de schouder had gekwetst het veld verlaten. Hij werd vervangen door Maxime Biset. In het laatste kwartier was het de thuisploeg die een paar keer dicht bij de openingstreffer was. Eerst was er een actie die bij Dhont terechtkwam, deze legde aan maar de bezoekende doelman kon redden, de rebound van Crabeels werd afgeblokt en kwam via via terecht bij Charaï. De voorzet van Charaï werd naar de kruising gekopt door Iddi, Boyen redde wederom op een schitterende wijze. Even later kon Vleminckx van ver aanleggen , zijn schot werd uit het doel gezweefd door Boyen. Beide ploegen gingen zo rusten bij een 0-0.
 
Het eerste gevaar van de tweede helft kwam van de Maneblussers, een gevaarlijke voorzet vanop rechts van Dhont werd weggebokst door Boyen. Vlak daarna kon Charaï van dichtbij afdrukken, hij schoot onbegrijpelijk over. De thuisploeg had wederom het meeste balbezit en drong KVSK zijn wil op. Mechelen stapelde de kansen op , Van Zundert kon op rechts doorgaan en zette voor richting Vleminckx, zijn kopbal werd alweer door Boyen gered. De bezoekende doelman speelde een dijk van een wedstrijd. Op het uur legde Vleminckx opnieuw aan, zijn schot werd in corner geduwd door Boyen. De thuisploeg bleef het doel van Boyen bestoken. Na een corner was een scrimage voor de goal maar ook toen weer wilde de bal er niet in voor de thuisploeg. Mechelen bleef het overwicht hebben in het voorlaatste kwartier maar kansen kon het daar niet uit puren. Een tiental minuten voor affluiten kreeg de thuisploeg een vrije trap, de ingevallen De Pauw trapte deze op de lat. Vleminckx ontving in een voor de rest faire wedstrijd een gele kaart en is volgende week op Waregem geschorst. KV Mechelen kreeg dan toch wat het verdiende , Kielo-Lezi kon na een voorzet van Asare de 1-0 op de bordjes zetten. Even later was Vleminckx nog dicht bij de 2-0, maar zijn schot ging over. Trainer Balette van KVSK United bracht oude krijger Waligora nog in maar veel bracht dat niet meer op.
 
Mechelen wint en komt zo alleen op de derde plaats na het verlies van Deinze op Antwerp.KVSK United blijft onderaan het klassement.
 
Bron foto: An Rogier (www.kvmechelen.be)

Vooraf