Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vigor-Wuitens
Lierse en Hamme delen de punten
Ronny anthonis

Hamme en Lierse hebben de punten gedeeld. Lierse scoorde tweemaal in het eerste half uur. Hamme zette echter nog in de eerste helft de aansluitingstreffer op het bord. Een missertje van Verheyen hielp Hamme de punten te delen met Lierse.

Het begin van de eerste helft was voor een vlot combinerend Hamme. Tot na zeventien minuten de altijd verrassende Schot Charlie Miller subliem Jarju op weg naar doel zette. De Gambiaan Jarju twijfelde niet en kon Hamme-goalie Baert lobben. Slechts vijf minuten later slecht nieuws voor Lierse-debutant Bojovic. Deze speelde zijn eerste competitiewedstrijd voor Lierse na de opheffing van het transferverbod. Zijn debuut duurde amper 22 minuten, dan moest hij het veld verlaten met bloedend aangezicht na een fase met Butera. Uiteindelijk bleek dat de onfortuinlijke Bojovic zijn neus had gebroken en ook wat lichtere schade aan de kaak opliep.

Langs Hamme-zijde bleek Rodrigo een erg lastige klant voor de bezoekers. Na een harde knal die over het doel ging in de beginfase stelde hij doelman Van der Jeugt met een vrije trap op de proef. Diezelfde Rodrigo tikte net voor rust de 1-2 binnen nadat Lierse vijf minuten eerder nog uitgelopen was door een owngoal van Petrovic.

In de tweede helft trok Hamme het laken bijna volledig naar zich toe en speculeerde Lierse nog meer op de counter. Met nog een half uur te spelen bracht eerst Jatta nog redding op de Lierse-doellijn maar enkele minuten later was het toch raak voor Hamme, Mulisa zette de eindcijfers op het bord. De laatste kans was nog voor Lierse met alweer Jatta, de gevaarlijke vrije trap werd door Baert knap uit doel geweerd. Ook werd bij Hamme nog een bal van de lijn geveegd.

Het bleef dus 2-2, vooral Lierse doet hier geen slechte zaak door een punt op verplaatsing mee te graaien. Lierse zet een sterke remonte voort en mag zich nu opmaken voor drie opeenvolgende thuiswedstrijden. (AN)