Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk en Hamme delen punten
Giovanny Saelens
| 0 reacties

KV Kortrijk heeft opnieuw niet kunnen winnen. De West-Vlamingen kregen zondagnamiddag VW Hamme op bezoek. De thuisploeg kwam op voorsprong na een halfuur, maar kreeg het deksel op de neus een kwartier voor affluiten.

De bezoekers begonnen meteen te dreigen. In de eerste minuut een schot van Van Hyfte, maar het bracht Mollez allesbehalve in de problemen. Na zeven minuten was het bijna raak. Rodrigo de Oliviera kopte op de buitenkant van de paal. De eerste Kortrijkse dreiging kwam er via Coulibaly. Zijn schot werd in eerste instantie afgeblokt en de rebound trapte hij in het zijnet.
Ook Verbrugghe probeerde het met een afstandsschot, maar het was te centraal om Baert te verrassen. Na een kwartier spelen stond Mulisa alleen voor de keeper, maar hij trapte naast. Ook Rodrigo De Oliviera en Van Hyfte konden niet tussen de palen schieten.

Een ideaal moment voor de tegenprik vond Istvan Bakx. De jonge Nederlander kon vanop de linkerflank op doel afgaan en de bal in hoek binnenschieten. Vier minuten na de goal stond het alweer bijna gelijk. Een schot van Rodrigo De Oliviera week af op Demets, maar Mollez kon de bal nog in hoekschop tikken.
Aan de overkant trapte Hempte naast en ook bij Hamme werd de bal door Kestens naast doel geschoten. Op het einde van de eerste helft moest Mollez nog met een knappe save uithalen om Kortrijk te behoeden van een tegentreffer. Aan de rust stond het 1-0.

Al snel in de tweede helft kreeg Verbrugghe een goede mogelijkheid. Op aangeven van Coulibaly kon hij trappen, maar de bal zeilde net over. Aan de overkant kreeg ook invaller De Ridder een schitterende mogelijkheid. Hij kwam alleen voor Mollez te staan, maar trapte op de voeten van de Kortrijkse keeper. Het spel ging redelijk gelijk op, maar de bezoekers konden weinig kansen creëren.
Dat lukte wel bij Kortrijk, integendeel tot het afmaken. Eerst trapte Bakx op de doelman en wat later kon ook Coulibaly de goalie niet verschalken. Vervaeke trapte voorlang en een lage schuiver van invaller Nfor leverde ook geen problemen op voor Baert. Een uitvallende bal op hoekschop werd door Timmermans op de slof genomen, maar de bal zeilde naast.

Kortrijk miste dus een groot aantal kansen, maar dat liet D'Haeseleer niet aan zijn hart komen. Veertien minuten voor het einde kon hij de bal voorbij Mollez schieten. Kortrijk kreeg het deksel op de neus en nieuw puntenverlies leek in de maak.
Het probeerde uit te pakken met een slotoffensief. Een zwak schot van Nfor was makkelijk op te trapen door Baert. In de 88ste minuut kopte De Ly juist onder de lat, maar Baert kon nog overtikken. De daaropvolgende corner werd door Verbrugghe op de paal gekopt. In de blessuretijd kopte De Ly nog een hoekschop naast, maar de stand bleef ongewijzigd.

Zo heeft Kortrijk zijn eerst punt te pakken, maar er werd ongetwijfeld een zege verwacht bij bestuur, trainer en spelers. Hamme heeft ondertussen een 4 op 9 en staat samen met Tienen op de achtste plaats.