Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Kehrweg Stadion
Beveren morst kostbare punten in Eupen
Dirk Claus

In een weinig genietbare wedstrijd behaalde Eupen een verdiende zege tegen de nummer 2 uit het klassement. Beveren speelde een zwakke wedstrijd, opnieuw tegen een ploeg in de onderste regionen van het klassement, en ziet zo Kortrijk en OHL terug uitlopen.

Zoals zo vaak dit seizoen begon Beveren veel te tam aan de wedstrijd. In de 14e minuut stond de 1-0  al snel op het bord toen Colin het snelst reageerde op een verre voorzet en zo de 1-0 voorbij Deelkens schoot, met een geurtje van handspel weliswaar.

Nog geen minuut later stonden de bordjes weer in evenwicht wanneer een voorzet van Lardenoit, met enig geluk, rechtstreeks in doel verdween. Meteen ook de ruststand.

In de tweede helft was het opnieuw Eupen dat op zoek ging naar de overwinning. In de 56e minuut kwamen de Panda’s dan ook opnieuw op voorsprong nadat Chareton bij een corner ongehinderd aan de tweede paal kon binnentikken. In de 83e minuut mochten de boeken toe, Lebe schoot de 3-1 eindstand op het bord.

SCHEIDSRECHTER: Hampert
DOELPUNTEN: 14' Colin 1-0, 15' Tokpa 1-1, 56' Chareton 2-1, 83' Lebe 3-1
EUPEN: Wins, Bongard, Chareton, Milas, Cezar, Vinamont, Lebe, Thijs, Colin, Barro (61' Brüls), Molnar (33' Falcione)
BEVEREN: Deelkens, Lardenoit, Zito, Ba, Oduro, Theunis, Snoeckx, Tokpa, Ceesay (72' Ouattara), Diawara (86' Aerts), Ibou