Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade Luc Varenne
KVK laat punten liggen in Doornik
Giovanny Saelens

KV Kortrijk heeft opnieuw niet kunnen winnen op verplaatsing. Het kwam op voorsprong tegen RFC Tournai, maar twee minuten later stonden de bordjes al terug gelijk. Een zwakke wedstrijd kende 1-1 als eindresultaat.

Na vijf minuten kreeg KV Kortrijk een halve kans. Een vrije trap van Bétrémieux werd door niemand geraakt en belandde onverwacht op de doelman, die zich niet liet verrassen. Bij de thuisploeg ging een schot over en Coulibaly trof het zijnet. De Senegalees kreeg nog een grote kans, maar doelman Delwarte was eerder op de bal dan de spits.
Er waren weinig kansen te zien en verder dan een paar halve mogelijkheden geraakten beide ploegen niet. Mollez had weinig moeite met een schot van de thuisploeg. Doornik kwam nog goed weg toen Thonon een bal op de lijn moest redden. Tot zover de eerste helft waarin beide ploegen even zwak speelden. 0-0 aan de rust.

Veel beterschap leek de tweede helft niet te brengen, maar door een penaltyfout op Bétrémieux was er toch weer wat spanning. Ernest Nfor trapte de penalty zwak op Delwarte, maar Bram De Ly was goed gevolgd en kon de 0-1 scoren. "Pinanti is pinanti", aldus de scheidsrechter. Hij gaf ook Doornik een terechte strafschop en De Vreese kon de bal wel in één keer binnentrappen. 1-1 na 54 minuten.
Mollez moest goed plat op een schot en aan de overkant besloot Coulibaly naast. Doornik trok meer en meer in de aanval, maar verder dan enkele kleine kansjes geraakte men niet. Na 83 minuten kreeg Coulibaly opnieuw een goede mogelijkheid. De aanvaller zag zijn schot afgeblokt in hoekschop gaan. De wedstrijd bloedde stilaan dood en eindigde op 1-1.

Een logische uitslag in deze zwakke partij waarin beide ploegen te weinig vechtlust toonden om de overwinning binnen te halen. Doornik blijft zo steken op de voorlaatste plaats, terwijl Kortrijk op een gedeelde vijfde stek staat.