usgUnion SG
beeBeerschot
Datum: 05/11/2017 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Koning Boudewijnstadion
Taak 1 is volbracht: Beerschot Wilrijk sleept eerste periodetitel in de wacht en staat een stap dichter bij de Jupiler Pro League
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Brussel
| 0 reacties

Beerschot Wilrijk wint met 0-3 bij Union

Taak 1 is volbracht: Beerschot Wilrijk sleept eerste periodetitel in de wacht en staat een stap dichter bij de Jupiler Pro League
Foto: © photonews

Op een beklijvende 14e speeldag heeft Beerschot Wilrijk zich verzekerd van de eerste periodetitel. Luttele minuten nadat OHL op voorsprong klom bij Lierse, openden ook de Mannekes bij Union de score. Twee goals in twee minuten tijd bleken voldoende om afstand te nemen van de Brusselaars.

Onder het toeziend oog van een paars legioen met 2.400 fans gingen de Mannekes op zoek naar de eerste periodetitel. De start was langs beide kanten furieus. Het schot van Fessou Placca werd afgeblokt. Aan de overzijde mikte Heritier Luvumbu nipt naast. Twee dikke kansen na 6 minuten.

De hele eerste helft ging aardig op en neer, en dat creëerde veel ruimte op het grote veld in het kille Koning Boudewijnstadion. Guillaume François schoot rakelings naast. Vervolgens stuurde Mo Messoudi met een vlijmscherpe pass Erwin Hoffer diep. De Oostenrijker kon na een ultieme Brusselse tackle net niet besluiten.

Blessure Messoudi

Bij de thuisploeg liet Luvumbu de beste indruk achter. De winger schoot de beste kans rakelings over doel. Aan de overzijde ruziede Serge Tabekou meermaals met de bal, tot ongenoegen van de druk gesticulerende Marc Grosjean.

Naarmate de eerste periode vorderde, slinkten de doelkansen. Op de koop toe zag Marc Brys Mo Messoudi kort voor rust uitvallen. Niet de eerste blessure dit seizoen voor de 33-jarige routinier.

Ratten in 2 minuten tijd bevrijd

Oud-Heverlee Leuven klom meteen na rust op voorsprong in Lier en dus moesten de bezoekers een tandje bijsteken. Guillaume François dook kort voor het uur goed op aan de tweede paal en werkte de 0-1 in doel. Het uitvak op de Heizel ontplofte.

De meegereisde supporters waren nog niet bekomen, toen Erwin Hoffer Alexander Maes bediende. De middenvelder legde ijzig kalm de 0-2 in doel. De Ratten in 2 minuten tijd bevrijd.

In het laatste kwart gebeurde nog nauwelijks iets. Nicaise Kudimbana hield Hoffer van de 0-3, terwijl aan de overzijde de aansluitingstreffer van Tabekou niet doorging wegens buitenspel. Hoffer scoorde uiteindelijk toch de beslissende 0-3 en OHL beet in het zand bij Lierse. Het verdiende ticket voor de PO-finales in het voorjaar van 2018 was zo een feit.

Opstellingen

Union SG Union SG

  Speler G Beoordeel
Neels Grégoire 0'  
Kudimbana Nicaise 90' -
Peyre Thibault   90' -
Perdichizzi Pietro 90' -
Mboko Ayrton 90' -
Morren Charles 90' -
Tabekou Serge 90' -
Alves Da Silva Augusto 90' -
Luvumbu Nzinga 90' -
Vercauteren Julien 62' -
Ferber Roman   71' -
  Bank G Beoordeel
Fixelles Mathias 28' -
Diallo Mamadou 19' -
Hamzaoui Anas -  
Saussez Adrien -  
Houdret Kenneth -  
Lambrecth Dylan -  
Martens Gertjan -  

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Romo Rafael 90' -
François Guillaume 90' -
Swinkels Arjan 90' -
Prychynenko Denis 90' -
Van Den Bergh Jan 90' -
Van Hyfte Tom   90' -
Messoudi Mohamed 41' -
Maes Alexander  90' -
Placca Fessou Euloge 77' -
Losada Hernan 88' -
Hoffer ErwinA 90' -
  Bank G Beoordeel
Dom Joren 49' -
Merlo Manteca Octávio 13' -
Essikal Karim 2'  
Diarra Abdel -  
Steelant Quintijn -  
Schaessens Jaric -  
Ekangamene Charni -  
Herbeleef Union SG - Beerschot