Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stayen
STVV na veel moeite langs SVZW
Bert Van Houtte

STVV bekert zeer onverdiend verder, men had het niet onder de markt met SVZW de leider in tweede klasse. Sint-Truiden won de strafschoppen met 9-8.

Eerste helft

SVZW nam op Staaien meteen de wedstrijd in handen, Wostijn kreeg de eerste kans van de wedstrijd maar een thuisverdediger zette de bal in hoekschop. Sint-Truiden herstelde even later goed het evenwicht in deze wedstrijd. STVV-aanvaller De Ceulaer kreeg een goede kans maar hij schoot de bal over het doel. SVZW kreeg opnieuw een zeer goede kans, Tankary kwam alleen voor doelman Castro, maar de doelman bleef de aanvaller de baas. Net voor het halfuur haalde Diabaté aanvaller Tankary neer in het strafschopgebied. Diabaté mocht vroegtijdig de kleedkamers opzoeken, STVV moest dus verder met tien man. SVZW daarentegen kreeg dus een terechte strafschop. Dupré mocht de strafschop proberen om te zetten maar deze werd gered door doelman Castro. Er gebeurde niet veel meer in de eerste helft dus was de stand bij de rust 0-0 op Staaien.

Tweede helft

SVZW begon ook sterk aan de tweede helft, al vroeg kwamen de bezoekers op voorsprong. Steven Wostijn zette de West-Vlaamse fusieploeg 0-1 voor. Na dit doelpunt schoot Sint-Truiden eindelijk wakker, maar doelman Merlier verhinderde een doelpunt. Sint-Truiden kwam toch langszij dankzij een wondermooi doelpunt van De Ceulaer. SVZW was niet aangeslagen na dit tegendoelpunt. D’Hollander kreeg een zeer goede kans maar hij kon de bal niet voorbij Castro krijgen. Zulte-Waregem deed er nog alles om verlengingen te vermijden, maar dat lukte echter niet.

Verlengingen

In de eerste verlenging was er echter niet veel te beleven, het bleef wel een aangename wedstrijd maar veel kansen kwamen er echter niet.

In de tweede verlenging was er veel meer te beleven, Sergant kreeg een kans maar kon de netten niet doen trillen. Tankary kreeg een kans maar deze ging net naast.

Strafschoppen

Na een bloedstollende reeks waar iedere aangeduide speler al een strafschop had moeten trappen, kon Leleu voor de tweede keer scoren maar hij miste. STVV kon na de misser wel nog een strafschop omzetten. Zo werd het 9-8 in de strafschoppen op Staaien.