Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent probleemloos naar achtste finales
Kevin Vanbuggenhout

AA Gent kreeg in het Ottenstadion het bezoek van tweedeklasser Tienen, momenteel achtste in tweede klasse. Trond Sollied voerde toch enkele wijzigingen door, ondermeer in doel. Martinovic begon in de plaats van Jorgacevic onder de lat.

De eerste doelpoging was meteen goed voor een doelpunt. Met een botsende vrije trap in de linkerbenedenhoek verraste Maric Tienen-doelman Schuermans. Hoe dan ook stond Gent snel op voorsprong. Hierdoor werd het toch makkelijker voetballen en Gent verwierf al snel controle over de wedstrijd. Olufade glipte door de buitenspelval, maar geraakte niet voorbij Schuermans. Voor het volgende wapenfeit was het al wachten tot de 35ste minuut. Na een één-tweetje met Olufade kon Grondin uithalen. Schuermans ranselde de bal knap uit doel. Tienen bracht aanvallend veel te weinig om Gent in verlegenheid te kunnen brengen. Nog voor de rust werd bij Tienen Da Silva naar de kant gehaald. In zijn plaats kwam Bayock. Op het einde van de eerste helft kreeg Gent nog één goede kans. Olufade legde terug tot bij Foley die op doel schoot. Schuermans had een goede parade in huis.

Vier minuten ver in de tweede helft zat AA Gent al op rozen. Na een snel genomen vrije trap zette Grondin laag voor en Thijs tikte binnen: 2-0. Gent ging verder met het rustig controleren van de partij en kwam nog dicht bij een derde treffer. Thijs draaide een vrije trap tegen de paal. In de 63ste minuut kwam Tienen er toch een keer goed uit. Bayock schoot onbesuisd over. Amper een minuut later kwam Foley alleen voor doel. De Ier knalde tegen de knie van Schuermans. Een doelpunt van Ruiz werd afgekeurd wegens buitenspel. Tienen gaf nooit echt de indruk dat het nog terug in de wedstrijd kon komen. Eén keertje was de tweedeklasser toch gevaarlijk. Van Der Weyden stak de bal tot bij Geebelen en die stiftte net over. In de laatste tien minuten deelde Gent nog twee prikken uit. Olufade kopte een voorzet van Grégoire van dichtbij net naast. Foley stuurde Olufade nog een keertje weg, maar die stuitte op Schuermans. Gent won simpel van Tienen met 2-0 en boekte zo zijn plek bij de laatste zestien.